ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται ένα βήμα από το Έβερεστ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του στην πρεμιέρα του Wimbledon 2021 | 28 Ιουνίου 2021
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του στην πρεμιέρα του Wimbledon 2021 | 28 Ιουνίου 2021 © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Επτά νίκες μακριά από το να γίνει και με τη βούλα ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μετά την κατάκτηση του 20ου Grand Slam της καριέρας του την Κυριακή, κερδίζοντας τον Ματέο Μπερετίνι στον μεγάλο τελικό του Wimbledon Championships, ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέχει επτά Major νίκες μακριά από το να σπάσει μια σειρά από στοιχειωμένα ρεκόρ.

Αν στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Νόλε στεφθεί πρωταθλητής στο Αμερικανικό Όπεν της Νέας Υόρκης, τότε θα μιλάμε για την απόλυτη σεζόν.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με 17 Grand Slams στη συλλογή του και πλέον βρίσκεται ισόπαλος στην κορυφή, με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, οι οποίοι έχουν από 20.

Έχοντας κατακτήσει το Αυστραλιανό Όπεν, το Roland Garros και το Wimbledon μέσα στο 2021, ο Νόλε απέχει από την κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν, για να γίνει ο 2ος τενίστας στην ιστορία της Open Era, που κάνει το 4/4 σε μια χρονιά.

Ο Ροντ Λέιβερ, το 1969, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής και στα 4 Majors και ακόμη είναι μόνος στη συγκεκριμένη λίστα. Ούτε ο Ρότζερ Φέντερερ, αλλά ούτε και ο Ράφα Ναδάλ έχουν φτάσει κοντά στο να το καταφέρουν.

Το 2021 είναι μια ιστορική χρονιά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, κι αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε στο τέλος αυτής, θα μιλάμε για την απόλυτη τενιστική χρονιά, του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών.

Από πότε άραγε, έχει να βρεθεί τενίστας, με περισσότερα Grand Slams από τους Φέντερερ και Ναδάλ ; Από τον Ιούνιο του 2009. Στο Wimbledon εκείνης της χρονιάς, ο Ελβετός έφτασε τα 15, ξεπερνώντας τον Πιτ Σάμπρας (14) και έκτοτε δεν έχει φύγει από την κορυφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεσολαβούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πριν το US Open. Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, είναι το μοναδικό μεγάλο επίτευγμα που λείπει από τη συλλογή του Τζόκοβιτς.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε, τι θα γίνει αν κατακτήσει τόσο το χρυσό στο Τόκιο, όσο και το US Open τον Σεπτέμβρη. Κανείς, ποτέ, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει την ίδια χρονιά, τα τρόπαια και των τεσσάρων Grand Slams, αλλά και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Το Calendar Year Golden Slam, το έχει κάνει δικό της μόνο η Στέφι Γκραφ, στο γυναικείο Tour, το 1988.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ