ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στο ATP Finals, τέταρτη σερί συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς @ 2022 ANDREW MEDICHINI / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) προκρίθηκε και μαθηματικά στο ATP Finals που θα διεξαχθεί 13-20 Νοεμβρίου στο Τορίνο, εξασφαλίζοντας την 4η συνεχόμενη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) έγινε ο τέταρτος τενίστας, μετά τους Ναδάλ, Αλκαράθ και Ρουντ που προκρίνεται και μαθηματικά στο ATP Finals που θα διεξαχθεί 13-20 Νοεμβρίου στο Τορίνο.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο4 της ATP Race, εξασφάλισε την 4η συνεχόμενη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο το 2019 στην παρθενική του συμμετοχή ενώ ακολούθησαν δύο αποκλεισμοί στους ομίλους (2020, 2021).

Πέρυσι, ο Τσιτσιπάς έπαιξε μόλις έναν αγώνα στο τουρνουά των “8” καλύτερων της σεζόν καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα και λίγες ημέρες αργότερα υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης του προβλήματος.

Η συμμετοχή του Στέφανου στο ATP Finals επισημοποιήθηκε την Παρασκευή (30/09) μετά από συνδυασμό αποτελεσμάτων αν και είχε “κλειδώσει” αρκετά νωρίτερα, όπως είχε ενημερώσει και το Tennis24.

Τη φετινή χρονιά ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής έχει ρεκόρ 48-19 με δύο τίτλους σε Μαγιόρκα και Μόντε Κάρλο αλλά και τρεις χαμένους τελικούς, δύο σε Masters (Ρώμη, Σινσινάτι) και μια σε ATP 500 (Ρότερνταμ).

Επόμενος για πρόκριση στο Τορίνο είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που θα πρέπει να παλέψει για να προκριθεί αφού στις θέσεις 5 έως 7 υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός με Ρούμπλεφ, Αλιασίμ, Χουρκάτς, Φριτς ενώ την 8η θέση έχει καπαρωμένη ο Νόβακ Τζόκοβιτς, παρ’ότι βρίσκεται χαμηλά στη λίστα (15ος).

Ο Νόλε λόγω του ότι κατέκτησε Grand Slam μέσα στη χρονιά, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ATP Finals αρκεί να τερματίσει μέσα στο Top20 της ATP Race.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ