ATP

Ο Ναδάλ και ο Τσιτσιπάς διεκδικούν το Νο1 στο Τορίνο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ράφα Ναδάλ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ράφα Ναδάλ @ 2021 HAMISH BLAIR / AP IMAGES

Μετά την απόσυρση του Κάρλος Αλκαράθ από το πρώτο του ATP Finals, οι Ράφαελ Ναδάλ και Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την άνοδό τους στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για το κλείσιμο της χρονιάς.

Ο Κάρλος Αλκαράθ, που έκανε πράματα και θάματα τη φετινή σεζόν με αποκορύφωμα τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στο US Open, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του προημιτελικού στο Παρίσι κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες με πρόβλημα στην αριστερή πλευρά των πλάγιων κοιλιακών.

Μετά την απόσυρση του 19χρονου Ισπανού από το πρώτο του ATP Finals, οι Ράφαελ Ναδάλ και Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την άνοδό τους στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για το κλείσιμο της χρονιάς.

Έτσι, ο Ναδάλ που απέχει 1000 βαθμούς στο ATP Live Ranking θα χρειαστεί τρεις νίκες στους ομίλους (200 πόντοι/νίκη) και νίκη στα ημιτελικά (400 πόντοι) για να φτάσει τον Αλκαράθ στην κορυφή της ATP Rankings.

Όσον αφορά τον Έλληνα πρωταθλητή, απέχει 1,470 πόντους από την 1η θέση και το μοναδικό σενάριο που τον θέλει να τερματίζει στο Νο1 είναι η κατάκτηση του ATP Finals ως αήττητος.

Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε τη φανταστική του χρονιά με ρεκόρ 57-13 και πέντε τίτλους, δύο εκ των οποίων Masters (Μαϊάμι, Μαδρίτη) και ένα Grand Slam. Στις 12 Σεπτεμβρίου έγινε ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία της ATP Rankings που ανεβαίνει στο Νο1.

Τη θέση του Ισπανού στο ATP Finals (13-20 Νοεμβρίου) θα πάρει ο Τέιλορ Φριτζ.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ