ATP

Ο Ναδάλ έκλεισε ραντεβού με τον Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Ακαπούλκο

Rafael Nadal, of Spain, celebrates a point during a match against Tommy Paul, of the United States, in the quarterfinals of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Thursday, Feb. 24, 2022. (AP Photo/Eduardo Verdugo)
Rafael Nadal, of Spain, celebrates a point during a match against Tommy Paul, of the United States, in the quarterfinals of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Thursday, Feb. 24, 2022. (AP Photo/Eduardo Verdugo) 2022 AP PHOTO/EDUARDO VERDUGO

Ο Ράφαελ Ναδάλ πέρασε το εμπόδιο του Αμερικανού Τόμι Πολ με 2-0 σετ και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ακαπούλκο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Την 13η συνεχόμενη νίκη του στη σεζόν, πέτυχε ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος προελαύνει στο Abierto Mexicano και οδεύει προς τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του.

Ο σπουδαίος Ισπανός κατάφερε να αποφύγει τις περιπέτειες ενός τρίτου σετ στην προημιτελική αναμέτρηση με τον Τόμι Πολ αλλά τελικά σφράγισε τη νίκη του με 6-0, 7-6(5) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης.

Εκεί, τον περίμενε το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ που νωρίτερα κέρδισε εύκολα 6-2, 6-3 τον Γιοσιχίτο Νισιόκα. Ναδάλ και Μεντβέντεφ θα συναντηθούν ξανά μετά τον συγκλονιστικό τους τελικό στη Μελβούρνη, όπου ο Ισπανός ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 και πανηγυρισε τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Ο Ναδάλ έχασε μόλις 10 πόντους από τον Πολ στο εναρκτήριο σετ, όμως στο 2ο σετ έγινε πραγματική μάχη και ο Ναδάλ χρειάστηκε να παλέψει σκληρά απέναντι στον κατά 11 χρόνια νεότερό του, μέσα σε συνθήκες ανυπόφορης ζέστης και υγρασίας.

"Νομίζω ότι έπαιξα ένα από τα καλύτερα πρώτα σετ εδώ και πολύ καιρό" είπε ο Ράφα για το 1ο σετ. "Έπαιξα φανταστικά στο πρώτο. Στο ξεκίνημα του 2ου, έκανα κάποια λάθη και ο Τόμι άρχισε να παίζει ολοένα και καλύτερα. Εξελίχθηκε σε ένα τρελό σετ με πολλά breaks".

Ο Πολ προηγήθηκε τρεις φορές με break στο 2ο σετ (1-0, 3-2, 4-3), όμως ο Ναδάλ απάντησε άμεσα (1-1, 3-3, 5-5) και αφού έχασε δύο match points την ώρα που ο Πολ σέρβιρε στο 5-6 για να παραμείνει στο ματς, κατάφερε να κλείσει τον αγώνα στο tie break.

Για το παιχνίδι με τον Μεντβέντεφ, ο Ναδάλ ξέρει ότι τον περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς...

"Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι ο Ντανίλ. Ξέρω ότι πρέπει να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο για να έχω πιθανότητες. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Πρέπει να κάνω το παιχνίδι μου. Ο τελικός της Μελβούρνης ήταν πολύ δύσκολος. Αύριο θα είναι μια ακόμη μάχη. Ξέρω ότι παίζει καλά και με αυτοπεποίθηση. Είμαι ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετωπίσω ξανά" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

Στον τελευταίο προημιτελικό της Πέμπτης, ο φορμαρισμένος Κάμερον Νόρι, συνέτριψε 6-1, 6-0 τον Πίτερ Γκόζοφτσικ και θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά που νωρίτερα επιβλήθηκε 6-3, 6-4 του Μάρκος Γκιρόν, για μια θέση στον τελικό του Ακαπούλκο.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ