WIMBLEDON

Ο Κύργιος προκρίθηκε με 30 άσους στον β' γύρο του Wimbledon

Ο Νικ Κύργιος στην πρεμιέρα του στο Wimbledon
Ο Νικ Κύργιος στην πρεμιέρα του στο Wimbledon AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Όντας εντυπωσιακός στο σερβίς, ο Νικ Κύργιος έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Βρετανού Τζαμπ και απέφυγε έναν πρόωρο αποκλεισμό στο Wimbledon.

Ο Νικ Κύργιος χρειάστηκε να "σπάσει" το αντίπαλο σερβίς στο 12ο game του 5ου set ώστε να κάμψει την αντίσταση του 22χρονου Βρετανού και Νο219 της παγκόσμιας κατάταξης, Πολ Τζαμπ, στην πρεμιέρα του στο φετινό Wimbledon.

Αν και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, ο Ελληνοαυστραλός κατάφερε να φύγει αλώβητος από το court, γλιτώνοντας τον οδυνηρό αποκλεισμό και προκρίθηκε στον 2ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης. Μετά από 3 ώρες και 10 λεπτά αγώνα, ο 26χρονος επικράτησε 3-6, 6-1, 7-5, 6-7(3), 7-5.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Κύργιος έφτασε πάρα πολύ κοντά στην ήττα, όταν στο 5-5 του 5ου set, χρειάστηκε να σώσει break point του Τζαμπ.

Ο Βρετανός είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει από το 5-2 πίσω, ισοφάρισε σε 5-5 και έφτασε έναν πόντο μακριά από το να πάρει προβάδισμα με break και να έχει τη δυνατότητα να σερβίρει για το ματς, με τον Κύργιο να ανασάνει χάρις στο καταπληκτικό 1ο σερβίς του.

Σέρβιρε 30 άσους συνολικά ο Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 80/107 πόντους πίσω από το 1ο σερβίς του. Με 5/6 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Κύργιος, που είδε τον Τζαμπ, να μετράει μόλις 2/13.

Πηγή: Tennis24

TAGS WIMBLEDON ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ