ΤΕΝΙΣ

Ο Φέντερερ αποθέωσε τον Βαβρίνκα

Ο Φέντερερ αποθέωσε τον Βαβρίνκα

Εμφανώς χαρούμενος με τη νίκη του Στάνισλας Βαβρίνκα ο Ρότζερ Φέντερερ δεν σκέφτηκε πως μπορεί να χάσει τη θέση του από τον συμπατριώτη του.

Αγνός οπαδός του τένις και ο ίδιος, ο Ρότζερ Φέντερερ ευχαριστήθηκε το θέαμα στον αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Φυσικά ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον συμπατριώτη του για τη μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά, καταφεύγοντας στο Twitter.

Ο Φέντερερ δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον Τζόκοβιτς, ενώ με τον Βαβρίνκα μοιράζονται πολλά, όπως το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν μαζί στο διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Και οι δύο συνεργάζονται με τον προπονητή της ελβετικής ομάδας Davis Cup, Σέβεριν Λούτι.

Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων βοήθησε τον αθλητή του Μάγκνους Νόρμαν για να προετοιμαστεί για αυτό το ματς, κάνοντας μαζί προπόνηση χθες (20/1).

Η νίκη του 28χρονου Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη εξασφάλισε στον Φέντερερ πως άμεσα το σερί συμμετοχών του στα ημιτελικά των Grand Slams δεν απειλείται. Ο Τζόκοβιτς είχε 14, εννιά λιγότερα από τον Φέντερερ.

Για να βρεθούν για πρώτη φορά δύο Ελβετοί στα ημιτελικά ενός Grand Slam ο πιο επιτυχημένος σύγχρονος τενίστας θα πρέπει να νικήσει τον Άντι Μάρεϊ την Τετάρτη (22/1). Μόνο αν βρεθεί στον τελικό δεν θα γίνει για πρώτη φορά μετά το 2001 ο Νο2 Ελβετός τενίστας, αφού θα τον ξεπεράσει ο Βαβρίνκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ