ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Τραγωδία είναι αυτό που συνέβη στον Τίτο"

Ναδάλ: "Τραγωδία είναι αυτό που συνέβη στον Τίτο"

Μετά το Μόντε Κάρλο ο Ράφα Ναδάλ ΕΧΑΣΕ και στη Βαρκελώνη. Η πρώτη σκέψη του πήγε στον Τίτο Βιλανόβα, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

"Το να χάνεις (σ.σ. έναν αγώνα) δεν είναι τραγωδία. Τραγωδία είναι αυτό που συνέβη στον Τίτο Βιλανόβα. Θέλω να εκφράσω τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια του", δήλωσε ο Ράφα Ναδάλ αμέσως μετά την ήττα του στα προημιτελικά στη Βαρκελώνη, την πρώτη μετά από έντεκα χρόνια στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Κατά διαβολική σύμπτωση αντίπαλος του 16χρονου τότε Ράφα ήταν ο Άλεξ Κορέτσα, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά για το δυσάρεστο νέο και ζήτησε το σχόλιο του σε συνέντευξη στην τηλεόραση.

Λίγες μέρες μετά την ήττα-έκπληξη από τον Νταβίδ Φερέρ στα προημιτελικά του Masters στο Μόντε Κάρλο, η πρώτη πριν από τον τελικό στο πριγκιπάτο, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα γνώρισε την ήττα για πρώτη φορά από τον επίσης Ισπανό Νικολάς Αλμάγρο με 2-6, 7-6 (7-5), 6-4.

Μετά από 41 συνεχόμενες νίκες, οκτώ τίτλους και μόλις δύο χαμένα σετ ο Ναδάλ ισοφαρίστηκε στα σετ από τον δεξιόχειρα από τη Μούρθια, χάνοντας το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ.

Στο τρίτο σετ ο Αλμάγρο έκανε break στο έβδομο γκέιμ, ο Ναδάλ απάντησε αμέσως, προδόθηκε από το σερβίς και γνώρισε για πρώτη φορά την ήττα από τον τενίστα από τη Μούρθια.

Για πρώτη φορά μετά το 2010 και τον Φερνάντο Βερδάσκο το τουρνουά της Βαρκελώνης θα έχει διαφορετικό νικητή. Ωστόσο ο Ναδάλ χάνει για πρώτη φορά στο χώμα και κινδυνεύει πλέον να παραδώσει και το Νο1 στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ναδάλ έχει βάλει στόχο τον ένατο τίτλο στο Ρολάν Γκαρός (σ.σ. ξεκινάει στις 25 Μαΐου) και τον 14ο Grand Slam τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ