ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Ναδάλ: "Πρόθεση μου είναι να παίξω στο Wimbledon, η πατρότητα δεν θα αλλάξει κάτι στην επαγγελματική μου ζωή"

Ο Ράφαελ Ναδάλ
Ο Ράφαελ Ναδάλ @ 2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS / AP IMAGES

Ο Ράφα Ναδάλ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Μαγιόρκα όπου ανέλυσε το πλάνο του για την υπόλοιπη σεζόν τονίζοντας πως η θεραπεία του πάει καλά και πως θα πάει στο Wimbledon με στόχο να αγωνιστεί ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας.

O Ράφα Ναδάλ έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Μαγιόρκα όπου προπονείται από την περασμένη Δευτέρα στην επιφάνεια του γρασιδιού. Ο 36χρονος Ισπανός επιβεβαίωσε ότι την Δευτέρα (20/6) θα πετάξει για Λονδίνο, τόνισε ότι έχει πρόθεση να παίξει στο Wimbledon, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

"Η πρόθεσή μου είναι να παίξω στο Wimbledon, η θεραπεία του ποδιού, αλλά και η προπόνηση αυτής της εβδομάδας μου δίνουν ελπίδες. Δεν θα πήγαινα αν δεν είχα σκοπό να παίξω. Θα αγωνιστώ και σε ένα τουρνουά επίδειξης στο Χάρλιγχαμ και ανάλογα και με την προπόνηση που θα κάνω μέσα στην εβδομάδα θα δω αν είναι εφικτό να παίξω στο Λονδίνο".

Και συνέχισε: "Έχω να παίξω στο Wimbledon τρία χρόνια και είμαι ενθουσιασμένος. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί σε 5 ημέρες από τώρα. Είμαι επιφυλακτικός, αλλά οι θεραπείες και οι προπονήσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα μου δίνουν ελπίδες για να δώσω το παρών".

Ενώ για την παρουσία του στο Roland Garros είπε:

"Το να παίζεις καλά στο Roland Garros σου δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά το γρασίδι, είναι διαφορετική επιφάνεια και με λιγότερη…λογική. Δεν έχω παίξει στο γρασίδι τα τελευταία τρία χρόνια και θα είναι δύσκολο. Οι πρώτοι γύροι είναι κρίσιμοι. Αν τους περάσεις οι αντίπαλοι ναι μεν δυσκολεύουν, αλλά πλέον παίζεις με μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια".

Όσο για την εξέλιξη της θεραπείας στο πόδι ο Ναδάλ είπε: "Οι αλλαγές από τη θεραπεία γίνονται αμέσως αντιληπτές. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος καθώς εδώ και μια εβδομάδα δεν έχω νιώσει πόνο.”

Για το αγωνιστικό του πλάνο μετά το Wimbledon:

"Είμαι επαγγελματίας τενίστας και προσπαθώ να ακολουθώ το ημερολόγιο όποτε αυτό είναι εφικτό. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φτάσω στο Wimbledon προετοιμασμένος. Πρόθεση μου λοιπόν είναι να παίξω στο Wimbledon από εκεί και πέρα να ξεκουραστώ και μετά να παίξω σε Καναδά και US Open".

Ο Ναδάλ μίλησε και για την πιθανότητα ενός Calendar Slam, από τη στιγμή που έχει κατακτήσει ήδη τα δύο από τα τέσσερα: "Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Ροντ Λέιβερ πριν από περίπου 40 χρόνια. Είναι δύσκολο να σκεφτώ ότι μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο στα 36".

Όσο για το θέμα πατρότητας, καθώς σε μερικούς μήνες θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας, ο 36χρονος Ισπανός εμφανίστηκε απόλυτος: "Δεν νομίζω ότι η πατρότητα θα μου αλλάξει κάτι στην επαγγελματική ζωή".

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ