AUSTRALIAN OPEN

Ναδάλ: Ο Ράφα έγινε ο πρώτος που κατακτά το Australian με ανατροπή από 0-2 μετά από 57 χρόνια

Rafael Nadal of Spain reacts during his men's singles final match against Daniil Medvedev of Russia at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 30, 2022. (AP Photo/Simon Baker)
Rafael Nadal of Spain reacts during his men's singles final match against Daniil Medvedev of Russia at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 30, 2022. (AP Photo/Simon Baker) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πρόσθεσε ακόμα ένα τρομερό επίτευγμα στην τεράστια καριέρα του αφού έγινε ο πρώτος που κατακτά το Australian με ανατροπή από 0-2 μετά από 57 χρόνια.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε το 21ο τίτλο του σε Grand Slam μετά τη νίκη του με 3-2 σετ κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ έπειτα από μάχη που κράτησε περίπου 5,5 ώρες.

Ο Ισπανός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού έχανε με 2-0 σετ, ωστόσο κατάφερε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Αυτό που έκανε ο Ράφα είναι τόσο σπάνιο ειδικά στο Australian Open που την τελευταία φορά που συνέβη ο 36χρονος Ισπανός ήταν αγέννητος.

Για την ακρίβεια ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Ρόι Έμερσον το 1965, δηλαδή πριν από 57 χρόνια. Τότε ο Φρεντ Στολ είχε κατακτήσει τα δύο πρώτα σε με 7-9, 2-6, ομως ο Έμερσον πήρε τα επόμενα τρία με 6-4, 7-5, 6-1 και κατέκτησε τον τίτλο.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ