WIMBLEDON

Ναδάλ: "Αυτή είναι η διαφορά του Φέντερερ, του Τζόκοβιτς και η δική μου από τους άλλους"

Ο Ραφαέλ Ναδάλ στην νίκη του κόντρα στον Μπεράνκις στο Wimbledon στον δεύτερο γύρο
Ο Ραφαέλ Ναδάλ στην νίκη του κόντρα στον Μπεράνκις στο Wimbledon © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μετά τη νίκη του απέναντι στον Μπεράνκις, έδωσε συνέντευξη, μιλώντας για τον κακό τρόπο που έπαιξε, για το κλειδί επιτυχίας του ίδιου και των Φέντερερ - Τζόκοβιτς, αλλά και την ενδεχόμενη απόσυρσή του από το τένις.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ (No4) μίλησε μετά την επικράτησή του στον αγώνα εναντίον του Λιθουανού Ρικάρντα Μπεράνκις (No106) με 3-1 για τον δεύτερο γύρο του Wimbledon το απόγευμα της Πέμπτης (30/6), αναφέροντας πως το παιχνίδι του ήταν άσχημο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την νίκη.

Ακόμη μίλησε για τον τραυματισμό του, που τον έκανε να σκεφτεί την αποχώρηση από τη δράση, αλλά και το κλειδί της επιτυχίας των παιχνιδιών που έχει κερδίσει, τόσο εκείνος όσο και οι Ρότζερ Φέντερερ (No97) - Νόβακ Τζόκοβιτς (No3).

"Το κλειδί σε αυτόν τον κόσμο του τένις, η μεγάλη διαφορά που νομίζω ότι είχαμε ο Φέντερερ, ο Τζόκοβιτς και εγώ, χωρίς να είμαι είμαι αλαζόνας, είναι ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουν κερδίσει περισσότερα παιχνίδια παίζοντας άσχημα.

Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για τους παίκτες του τένις. Παίζοντας καλά, σχεδόν όλοι κερδίζουν, γιατί οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες. Όταν παίζεις καλά κερδίζεις με αδράνεια. Το κλειδί είναι να κερδίζεις όταν παίζεις άσχημα, γιατί όταν παίζεις άσχημα και χάνεις, δεν παίζεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Αν παίξεις άσχημα και κερδίσεις, μπορεί να παίξεις καλά την επόμενη. Η νίκη βοηθά στο να παίζεις καλά."

"Πριν από μερικές εβδομάδες ήμουν κοντά στη απόσυρση, τώρα δεν νιώθω έτσι. Δεν με τρόμαξε ποτέ εκείνη τη μέρα. Είμαι χαρούμενος που έχω μια πολύ ευτυχισμένη ζωή εκτός τένις, αν και ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μου, τα τελευταία τριάντα χρόνια. Έχω πολλά καλά πράγματα από αυτό.

Όταν έρθει, θα είναι μια αλλαγή και θα πρέπει να προσαρμοστείτε στις αλλαγές. Είναι φυσιολογικό να μιλάνε οι άνθρωποι για τις αποχωρήσεις, γιατί οι αθλητές είναι στην κορυφή του αθλήματος για πολλά χρόνια, είναι μέρος της ζωής των ανθρώπων. Συμβαίνει με ποδοσφαιριστές, με παίκτες του γκολφ. Όπως και με τον Τάιγκερ Γουντς, μου αρέσει πολύ και τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσα να τον δω τόσο πολύ".

TAGS WIMBLEDON ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ