ATP

Ναδάλ: Για πρώτη φορά εκτός Top 100 μετά από 20 χρόνια

Ο Ράφαελ Ναδάλ στο Australian Open
Ο Ράφαελ Ναδάλ στο Australian Open © 2023 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AP IMAGES

Από το πρωί της Δευτέρας (12/06) ο Ραφαέλ Ναδάλ βρίσκεται εκτός του Top 100 της Παγκόσμιας κατάταξης κάτι που είχε να συμβεί από το 2003.

Η νέα Παγκόσμια κατάταξη που βγήκε αμέσως μετά το τέλος του Roland Garros έφερε αλλαγή στην κορυφή αφού πλέον σε αυτήν επέστρεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ωστόσο, συνέβη και κάτι ακόμα το οποίο ήταν αναμενόμενο. Ο Ραφαέλ Ναδάλ λόγω της απουσίας του έχασε του 2000 βαθμούς που είχε από την περσινή κατάκτηση του γαλλικού όπεν με αποτέλεσμα να βγει εκτός Top 100.

Ο Ράφα πλέον βρίσκεται στο Νο 136 της Παγκόσμιας κατάταξης. Φυσικά, εκείνο που προέχει για τον τεράστιο Ισπανό είναι η αποκατάσταση του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί και τον έχει αφήσει εκτός κορτ.

Για ιστορικούς λόγους να αναφέρουμε ότι για να βρούμε τελευταία φορά που ο Ναδάλ δεν ήταν στο Top 100 πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο αρκετά πίσω.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη φορά που ο Ράφα κατάφερε να μπει σε αυτό. Στις 14 Απριλίου 2003 ο Ισπανός βρισκόταν στο Νο109 της Παγκόσμιας κατάταξης και μετά από μία εβδομάδα μπήκε για πρώτη φορά στους πρώτους εκατό κορυφαίους τενίστες.

Έκτοτε δεν βγήκε ποτέ από το Top 100. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως τότε ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν μόλις 16 ετών! Αν μη τι άλλο αυτά αποδεικνύουν το τεράστιο αποτύπωμά του στο τένις.

TAGS ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ