ATP FINALS

Ναδάλ: "Έκανα ένα έξυπνο στρατηγικά παιχνίδι"

Ο Ράφαελ Ναδάλ σερβίρει απέναντι στον Σβέρεβ για τον ημιτελικό του Paris Masters.
Ο Ράφαελ Ναδάλ σερβίρει απέναντι στον Σβέρεβ AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Ο "μπαρουτοκαπνισμένος" Ράφαελ Ναδάλ, πέτυχε μόλις την 3η του νίκη σε πρεμιέρα ATP Finals, στην 10η συμμετοχή του στη διοργάνωση, πραγματοποιώντας "επαγγελματική" εμφάνιση στην αναμέτρηση με τον πρωτάρη, Αντρέι Ρούμπλεφ το βράδυ της Κυριακής.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε 77 λεπτά για να επικρατήσει με 6-3, 6-4 του Ρώσου και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια για την κατάκτηση του μοναδικού μεγάλου τίτλου που λείπει από τη συλλογή του.

"Δεν υπάρχουν τέλεια παιχνίδια και σίγουρα αυτό δεν ήταν τέλειο ματς. Ήταν ένα παιχνίδι που ο Αντρέι έκανε πιο πολλά λάθη από το συνηθισμένο και επίσης εγώ σέρβιρα πολύ καλά. Σε τέτοια γήπεδα, όταν σερβίρεις καλά, έχεις το πλεονέκτημα.

Νομίζω ότι έκανα ένα έξυπνο παιχνίδι οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη. Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και ένα δύσκολο ματς για πολλούς λόγους και τακτικά πιστεύω ότι τα πήγα πολύ καλά" είπε ο Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου, λίγο αργότερα.

Ο 34χρονος Ναδάλ, έχει εξασφαλίσει 16 συνεχόμενες χρονιές την παρουσία του στο σπουδαίο ραντεβού, ωστόσο έχει απουσιάσει από έξι ATP Finals, λόγω τραυματισμού ή ανετοιμότητας.

Φέτος, πήγε στο τουρνουά των "8" κορυφαίων της χρονιάς πιο φρέσκος από ποτέ αφού έχει αγωνιστεί σε μόλις δύο τουρνουά τους τελευταίους μήνες (Roland Garros, Paris Masters) και συνολικά σε 6 τουρνουά σε ολόκληρη τη χρονιά.

"Φυσικά και είναι μια πολύ θετική εκκίνηση αλλά πρέπει να παίξω τώρα με τον Ντόμινικ και μετά με τον Στέφανο, δύο πολύ δύσκολους αντιπάλους. Ο Τιμ είναι σπουδαίος παίκτης. Βελτιώνεται κάθε χρόνο. Δουλεύει σκληρά.

Είναι σπουδαίος τύπος και χάρηκα πολύ που τον είδα να παίρνει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, του άξιζε" πρόσθεσε ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων και 35 σε τουρνουά Masters.

Μιλώντας για το παιχνίδι με τον Ντόμινικ Τιμ την Τρίτη στην Ο2 Arena, ο Ναδάλ πρόσθεσε: "Θα είναι ένα δύσκολο ματς για μένα. Ελπίζω και για εκείνον. Θα είμαι έτοιμος γι'αυτό.

Είναι μεγάλη πρόκληση και ελπίζω η σημερινή νίκη να με βοηθήσει. Αύριο έχω ρεπό και θα προσπαθήσω στην προπόνηση να δουλέψω σε πράγματα που πρέπει για να παρουσιαστώ βελτιωμένος στο δεύτερο ματς".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ATP FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ