AUSTRALIAN OPEN

Ναδάλ: "Δεν ήθελα να εγκαταλείψω, όντας ο υπερασπιστής του τίτλου εδώ"

Ναδάλ: "Δεν ήθελα να εγκαταλείψω, όντας ο υπερασπιστής του τίτλου εδώ"
@2023 MARK BAKER/AP IMAGES

Ο Ράφα Ναδάλ δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Australian Open ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον αγώνα απέναντι στον Μακένζι ΜακΝτόναλντ παρά τον τραυματισμό του.

Με έκδηλη την απογοήτευσή του από τον πρόωρο αποκλεισμό και με τον τρόπο με τον οποίο αυτός ήρθε, εμφανίστηκε ο Ράφαελ Ναδάλ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

Ο κάτοχος του Australian Open, αποκλείστηκε στο 2ο γύρο της φετινής διοργάνωσης, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα με 6-4, 6-4, 7-5 από το Νο67 της παγκόσμιας κατάταξης, Μακένζι ΜακΝτόναλντ και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον αγώνα, παρά τον τραυματισμό του ψηλά στο αριστερό πόδι που περιόρισε εμφανώς τις κινητικές του ικανότητες στο 3ο σετ.

"Δεν ήθελα να εγκαταλείψω, όντας ο υπερασπιστής του τίτλου εδώ. Δεν ήθελα να αφήσω το γήπεδο με απόσυρση. Καλύτερα τώρα, έχασα. Δεν έχω να πω κάτι παρά μόνο να συγχαρώ τον αντίπαλο. Έτσι είναι το άθλημα. Προσπαθείς για το καλύτερο μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η φιλοσοφία του αθλήματος. Αυτό πρεσβεύει το άθλημα. Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτό σε όλη την καριέρα μου", είπε ο 36χρονος Ισπανός.

O Ναδάλ αποκάλυψε ότι το πρόβλημα τραυματισμού είναι στο ισχίο και παρ’ότι αποκάλυψε ότι έχει ενοχλήσεις στο σημείο τις τελευταίες ημέρες, δεν πίστευε ότι θα ήταν τόσο σοβαρό.

“Είμαι λυπημένος. Είμαι κουρασμένος. Έπρεπε να συνεχίσω να παίζω χωρίς να κινδυνέψω να κάνω το πρόβλημα μεγαλύτερο. Δεν μπορούσα να χτυπήσω backhand και δεν μπορούσα να τρέξω. Απλά ήθελα να ολοκληρώσω το ματς. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί ο τραυματισμός και πώς θα επηρεάσει το πρόγραμμα των επόμενων τουρνουά", πρόσθεσε ο Ράφα.

Το επόμενο προγραμματισμένο τουρνουά για τον Ναδάλ, είναι το Dubai Championships στις 27 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ