ΝΑΔΑΛ

Ναδάλ: "Δεν έκανε λάθη μόνο ο Τζόκοβιτς"

Ο Ράφα Ναδάλ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Μάρκος Τζιρόν για τον 1ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022
Ο Ράφα Ναδάλ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Μάρκος Τζιρόν για τον 1ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 © 2022 HAMISH BLAIR/ASSOCIATED PRESS

Ο Ράφα Ναδάλ δεν έριξε όλη την ευθύνη του ζητήματος στον Νόβακ Τζόκοβιτς και σε δηλώσεις του έπειτα από τη νίκη επί του Μάρκους Τζιρόν υποστήριξε ότι σέβεται πάντα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αν και θα ήθελε τον Σέρβο στο Australian Open.

Ο Ράφα Ναδάλ άρχισε νικηφόρα τη φετινή πορεία του στο Australian Open, έπειτα από τη νίκη με 3-0 του Μάρκους Τζιρόν, προχωρώντας στο 2ο γύρο του τουρνουά.

Οι ερωτήσεις δεν περιορίστηκαν στο παιχνίδι του Ισπανού, αλλά αναπόφευκτα άγγιξαν και το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Μία εξ αυτών τον καλούσε να σχολιάσει αν ο Σέρβος έπρεπε να αγωνιστεί στο τουρνουά.

"Δεν ξέρω και ήδη έχω κουραστεί με αυτό. Μία εβδομάδα πριν, όταν κέρδισε την πρώτη δίκη, είπα ότι η δικαιοσύνη μίλησε. Είπαν ότι η βίζα ήταν σωστή και ήταν δίκαιο. Τώρα, η δικαιοσύνη είπε κάτι διαφορετικό και δεν θα πάω ποτέ απέναντι στη δικαιοσύνη. Αυτό που πιστεύω είναι ότι το ιδανικό στο χώρο του αθλητισμού είναι οι καλύτεροι να αγωνίζονται στα καλύτερα τουρνουά. Αν ο Τζόκοβιτς έπαιζε, θα ήταν το καλύτερο για όλους. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, επειδή η κατάσταση πλέον είναι ξεκάθαρη".

Στη συνέχεια, το νο6 της παγκόσμιας κατάταξης ρωτήθηκε για την κόντρα τους: "Πάντα είχα σεβασμό για τους αντιπάλους μου. Η ζωή είναι πάντα ευκολότερη στα αποδυτήρια. Αισθάνεσαι περισσότερο χαρούμενος. Με τον Νόβακ δεν υπάρχει εξαίρεση. Του εύχομαι τα καλύτερα. Νομίζω ότι η κατάσταση περιπλέχθηκε και δεν νομίζω ότι είναι ο μόνος που έκανε λάθη. Υπάρχουν κι άλλοι υπεύθυνοι. Αλλά είναι κι αυτός μέσα στους υπεύθυνους. Θα ήθελα να αγωνιστεί".

Τέλος, ρωτήθηκε και για την ισορροπία... τρόμου στις 20 κατακτήσεις grand slam μεταξύ του ίδιου, του Σέρβου και του Ρότζερ Φέντερερ: "Λέω ένα πράγμα, με το χέρι στην καρδιά. Καταλαβαίνω το ζήτημα του GOAT, αλλά η ανησυχία μου είναι διαφορετική από το να είμαι ο καλύτερος στην ιστορία ή να σπάσω την ισοπαλία. Αν ένας από εμάς καταλήξει να έχει τα περισσότερα, τότε φανταστικά. Αλλά και οι τρεις νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Ό,τι κι αν συμβεί, είμαι πολύ χαρούμενος από όσα πέτυχα. Δεν ζω με την αγωνία ή την απόγνωση να θέλω να είμαι ο ένας. Δεν νομίζω ότι η ευτυχία μου στο μέλλον εξαρτάται από το να κατακτήσω ένα grand slam παραπάνω από τον Φέντερερ ή τον Τζόκοβιτς".

TAGS ΝΑΔΑΛ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ