ΤΕΝΙΣ

Monte Carlo Masters: Έκλεισε θέση στον σούπερ τελικό με Τσιτσιπά ο Ρούμπλεφ

Ο Ρούμπλεφ κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ στον ημιτελικό του Monte Carlo Masters
Ο Ρούμπλεφ κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ © 2021 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ASSOCIATED PRESS

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά, και ο Αντρέι Ρούμπλεφ έκανε το χρέος του νικώντας τον Κάσπερ Ρουντ και έκλεισε τον φοβερό τελικό στο Μόντε Κάρλο κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο τελικός που όλοι περιμέναμε μετά τα αποτελέσματα των προημιτελικών της Παρασκευής, είναι το γεγονός της Κυριακής. Μετά την πολύ άνετη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Νταν Έβανς, και ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε, κάπως πιο δύσκολα, του Κάσπερ Ρουντ με 6-3, 7-5 για να προκριθεί στον πρώτο τελικό Masters της καριέρας του.

Δεν θα γινόταν να μην εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ την Παρασκευή ο φανταστικός Ρώσος που συνέχισε περίπου στον ίδιο ρυθμό και κόντρα στον νεαρό Νορβηγό ώστε να οδηγηθεί ένα βήμα πριν το μεγαλύτερο τρόπαιο της καριέρας του.

Ο 23χρονος Ρώσος έχει προκριθεί τουλάχιστον στον προημιτελικό γύρο σε όλα τα φετινά τουρνουά (!) που έχει αγωνιστεί, τώρα όμως έρχεται η πιο κρίσιμη ώρα με τον Masters τίτλο του Μόντε Κάρλο να είναι το τεράστιο διακύβευμα του τελικού της Κυριακής και για τους δύο τενίστες.

Ενώ είχε μια κάποια αστάθεια στην απόδοση του κόντρα στον Ρουντ, η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει πλέον τους "σκοπέλους" κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Έμεινε με break πίσω στο πρώτο σετ αλλά διόρθωσε πολύ άμεσα την κατάσταση με δύο σπασίματα σερβίς ενώ στο δεύτερο σετ αντιστράφηκαν οι ρόλοι με τον Ρούμπλεφ να προηγείται αρχικά με break αλλά τον Ρουντ να επιστρέφει δριμύτερος και με δύο απανωτά breaks να παίρνει κεφάλι με 4-2.

Εκεί, ο Ρώσος έδειξε ξανά το πόσο πολύ έχει δουλέψει στο πνευματικό κομμάτι, παρέμεινε ήρεμος και όντας αγωνιστικά πολύ καλύτερος παίκτης του Ρουντ, επανέφερε την τάξη και κέρδισε το ματς στο δεύτερο σετ δίχως να μπει σε περιττές περιπέτειες.

Με τη νίκη του, στον περσινό τελικό του Αμβούργου, με δραματικό μάλιστα τρόπο οδηγό, ο Ρούμπλεφ θα μπει προφανώς με τεράστια αυτοπεποίθηση στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του και θα επιχειρήσει να είναι αυτός που θα καταλήξει στο τέλος του ματς, με τον παρθενικό τίτλο Masters στα χέρια.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

© 2021 Jean-Francois Badias/Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ