AUSTRALIAN OPEN

Μεντβέντεφ: "Δεν ήταν εύκολο με Τσιτσιπά, δουλεύω σκληρά σε όλη τη ζωή μου"

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δέχεται τα συγχαρητήρια του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την επικράτησή του στον μεταξύ τους ημιτελικό του Australian Open 2021
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δέχεται τα συγχαρητήρια του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την επικράτησή του στον μεταξύ τους ημιτελικό του Australian Open 2021 Ⓒ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

O Nτανίλ Μεντβέντεφ στάθηκε στην επική ανατροπή του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ναδάλ για να καταδείξει πως δεν ήρθε εύκολα η πρόκριση στον τελικό απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί να νικήσει τον Τζόκοβιτς και να πάρει το τρόπαιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία στον προημιτελικό του Australian Open απέναντι στον Ράφα Ναδάλ παίρνοντας το εισιτήριο για τους "4" με συγκλονιστική ανατροπή έχοντας χάσει τα δύο πρώτα σετ, ωστόσο το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό αποδείχτηκε δυσθεώρητο.

Ο Ρώσος επιβεβαίωσε την σούπερ αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται (μετράει 20 σερί νίκες, οι έντεκα απέναντι σε αθλητές που βρίσκονται στο Top-10 του ράνκινγκ) και υπέταξε τον Έλληνα πρωταθλητή χωρίς να χάσει σετ, για να σταθεί στις δηλώσεις του μετά το ματς στη συγκέντρωση που είχε στό στόχο.

"Σίγουρα δεν ήταν εύκολο, είδαμε και με τον Ράφα που κυριάρχησε αρχικά παίρνοντας τα δύο πρώτα σετ και το προβάδισμα που είχε στο τρίτο αλλά και το πώς έληξε το ματς. Δεν ήταν τόσο εύκολα τα πραγματα αλλα είμαι χαρούμενος που είμαι στον τελικό.

Προσπάθησα να βγάλω άσους και winners, θυμήθηκα πως είχα 40-30 στο 4-3, έπρεπε να βγάλω ένα μεγάλο σερβίς και έβγαλα άσο. Δεν ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα αν πηγαίναμε στο τέταρτο σετ, κατάφερα να διατηρήσω την ψυχραιμία και τη συγκέντρωσή μου.

Είδα τα στατιστικά, κυριαρχούσα στους winners, μου έκανε έκπληξη που κόντρα στον Ράφα ήταν τόσο φρέσκος ο Τσιτσιπάς", τόνισε αρχικά ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ερωτηθείς για την παρουσία του σε δεύτερο τελικό Grand Slam στην καριέρα του (έχασε στην πρώτη του συμετοχή από τον Ναδάλ), είπε:

"Δουλεύω σκληρά σε όλη τη ζωή μου, είμαι χαρούμενος τώρα γιατί όταν θα φύγω από το τένις θα έρθω στη θέση σας, ως δημοσιογράφος Στα ρεκόρ του τένις κυριαρχούν οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Πέρυσι, πριν το Παρίσι ένιωθα άσχημα για το παιχνίδι μου, όλα έχουν να κάνουν με τη σκληρή δουλειά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι.

Πήρα μεγάλη εμπειρία από τον τελικό με Ναδάλ από έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες, τώρα θα παίξω με έναν ακόμα από τους μεγαλύτερους. Θα δούμε την Κυριακή. Μου αρέσει που δεν έχω μεγάλη πίεση, δεν έχει χάσει ποτέ εδώ στον τελικό ο Τζόκοβιτς, αυτός θα έχει την πίεση.

Ελπίζω ότι θα βγω έξω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Σίγουρα ο αντίπαλός μου έχει μεγάλη εμπειρία. Ξέρω ότι μπορώ να νικήσω μεγάλα ονόματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ