ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Μεγάλη άνοδος για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη – Νέο ρεκόρ ο Σακελλαρίδης

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Μεγάλη άνοδο σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πορεία του στο Almaty Open, ενώ άλματα στην παγκόσμια κατάταξη έκαναν επίσης τόσο η Μαρία Σάκκαρη, όσο και ο Στέφανος Σακελλαρίδης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την πορεία του στο Almaty Open όπου έφτασε έως τα ημιτελικά του τουρνουά, σημείωσε μεγάλη άνοδο στη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρίσκεται πλέον στο Νο.32, το οποίο ήταν και ο μεγάλος στόχος για το πρώτο Grand Slam της επόμενης σεζόν, το οποίο είναι το Austalian Open τον Ιανουάριο του 2027.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς την τελευταία εβδομάδα έκανε άλμα 7 θέσεων, από το Νο.39 που ήταν πριν το Almaty Open.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης συνεχίζει ο Γιάννικ Σίνερ με 9.450 βαθμούς, ακολουθεί ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 9.350, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Κάρλος Αλκαράθ (5.600), Μπεν Σέλτον (4.480) και Ντανίλ Μεντβέντεφ (3.660).

Στις γυναίκες άνοδο σημείωσε και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται πλέον στο Νο.30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θυμίζουμε ότι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αγωνίζεται αυτό το διάστημα στο 500ρι τουρνουά του Τόκιο, όπου αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Τρίτης (27/10) την Γιούλια Πουτίντσεβα από το Καζακστάν για τον πρώτο γύρο.

Τέλος ο Στέφανος Σακελλαρίδης σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ, ανεβαίνοντας μια ακόμη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.132.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ