ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Madrid Open: Ορθάνοικτος ο δρόμος μέχρι τα ημιτελικά για τον Τσιτσιπά

Madrid Open: Ορθάνοικτος ο δρόμος μέχρι τα ημιτελικά για τον Τσιτσιπά

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κλήρωση για το τουρνουά Masters της Μαδρίτης, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αναμένεται να έχει εύκολο έργο μέχρι τα ημιτελικά, αρκεί να δείξει την καλή εικόνα του τελευταίου μήνα.

Με μια πρώτη ανάγνωση, η κλήρωση είναι εξαιρετική για τον Στέφανο Τσιτσιπά που έχει ορθάνοιχτο δρόμο μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης, βάσει της τρομερής φόρμας στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο μήνα.

Ευρισκόμενος στο κάτω μέρος του ταμπλό ο 4-Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Μπενουά Περ ή τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι στον 2ο γύρο της διοργάνωσης πριν τον γύρο των "16" όπου έχει πληθώρα πιθανών αντιπάλων (Αλιασίμ, Νόρι, Ρουντ και Κραϊνοβιτς).

Στα προημιτελικά, ο αντίπαλος του δεν τρομάζει σε καμία των περιπτώσεων με τους Σβάρτσμαν, Καράτσεφ, Φούτσοβιτς ή Σαποβάλοφ να είναι οι επικρατέστεροι.

Όπως καταλαβαίνετε, βάσει της πρόσφατης φόρμας του πάντα, μοιάζει το απόλυτο αφεντικό στο τρίτο τεταρτημόριο του ταμπλό.

Στα ημιτελικά διασταυρώνεται με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (δεν έχει δώσει ακόμα αγώνα φέτος στο χώμα), τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα ή τον Ματέο Μπερετίνι, επίσης ονόματα που "τα έχει" βάσει της καταπληκτικής εικόνας που έχει δείξει.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, η κλήρωση δεν "χαμογέλασε" ιδιαίτερα στο Νο1 του ταμπλό και πρόσφατο πρωταθλητή της Βαρκελώνης, Ράφα Ναδάλ.

Η Μαδρίτη, παραδοσιακά, είναι η λιγότερη πετυχημένη χωμάτινη διοργάνωση για τον 34χρονο θρύλο με πέντε κατακτήσεις, κυρίως λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, και πιθανώς να ξεκινήσει την πορεία κόντρα στον 17χρονο "διάδοχό" του στο τουρ, τον Κάρλος Αλκαράζ.

Μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, ο Αλκαράζ έχει την τεράστια ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα στο τεράστιο είδωλό του στη Μαδρίτη μάλιστα, αν περάσει το εμπόδιο του Αντριάν Μαναρινό.

Στον 3ο γύρο, ο Ράφα ίσως παίξει κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ ενώ στα προημιτελικά έχει πληθώρα πιθανών αντιπάλων (Ζβέρεφ, Νισικόρι, Χουρκάτς, Κατσάνοφ).

Στα ημιτελικά, Ρούμπλεφ ή Τιμ φαντάζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια για τον "ταυρομάχο". Πάμε και στο τεταρτημόριο που μοιράζονται οι Τιμ-Ρούμπλεφ.

Ο Αυστριακός, στο πρώτο του ματς φέτος στο χώμα και πρώτο του αγώνα εδώ και αρκετό καιρό, θα παίξει κόντρα σε qualifier ενώ στον 3ο γύρο παίζει με Ντιμιτρόφ ή Ντε Μινόρ.

Στα προημιτελικά, ο πιο πιθανός του αντίπαλος είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ που θα χρειαστεί να περάσει το εμπόδιο του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ στον 3ο γύρο.

Ενδιαφέροντα ματς 1ου γύρου

Χουρκάτς-Μίλμαν

Σαρντί-Έβανς

Κατσάνοφ-Νισικόρι

Ντε Μινόρ-Μουνάρ

Φούτσοβιτς-Μπούμπλικ

Λάγιοβιτς-Σαποβάλοφ

Ρουντ-Οζέρ Αλιασίμ

Νόρι-Κραϊνοβιτς

Πηγή: Tennis24

Photo Credits: Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ