WTA

Λευκός Οίκος για Σουάι Πενγκ: "Δεν έχουμε δει τίποτα που να καθησυχάζει τις ανησυχίες μας"

Η Σουάι Πενγκ εμφανίστηκε σε τουρνουά νέων και υπέγραφε μπάλες τένις
Η Σουάι Πενγκ εμφανίστηκε σε τουρνουά νέων και υπέγραφε μπάλες τένις PRINT SCREEN INSTAGRAM

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ πήρε θέση και εκείνη στην υπόθεση της Σουάι Πενγκ τονίζοντας ότι τίποτα δεν έχει καθησυχάσει τις ανησυχίες της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κινέζα.

Τη στήριξή τους στην απόφαση της WTA για την αναστολή των διοργανώσεών της στην Κίνα, επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ μετά από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Σαββάτ (4/12).

“Δεν έχουμε δει ή ακούσει τίποτα που να καθησυχάζει τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια της Σουάι Πενγκ.”, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω email.

Τον περασμένο Νοέμβριο η πρώην Νο1 παίκτρια του κόσμου στα διπλά, κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας, Ζανγκ Γκαολί για σεξουαλική επίθεση προκαλώντας πολιτική αντιπαράθεση στον κόσμο του τένις, την ΔΟΕ, αλλά και σε πολλές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περασμένη Τετάρτη η ΔΟΕ αποκάλυψε ότι είχε και μια 2η επικοινωνία με την Πενγκ, αλλά και το ότι θα υπάρξει συνάντηση τον ερχόμενο Ιανουάριο, δηλαδή ένα μήνα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο…Πεκίνο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι “οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την ελευθερία της έκφρασης, ειδικά υπό τη μηδενική ανοχή της κυβέρνησης της Κίνας, στην κριτική και του ιστορικού φίμωσης όσων μιλούν ανοιχτά.”

Θέση για το θέμα έχουν πάρει και τα μεγαλύτερα ονόματα του τένις με τον Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς να στηρίζει την “τολμηρή και θαρραλέα απόφαση της WTA”, ενώ και η Σερίνα Γουίλιμας ήταν μια από τις πρώτες παίκτριες που εξέφρασαν της ανησυχίες της για την Πενγκ αναφέροντας μέσα από ανάρτηση στα social media “η υπόθεση της ασφάλειά της, αλλά και οι κατηγορίες πρέπει να διερευνηθούν. Δεν πρέπει να μείνει τίποτα σιωπηλό.”

Αντίθετα η ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι η Πενγκ “φαινόταν ότι είναι καλά και ασφαλής”, εξηγώντας παράλληλα τους τρόπους με τους οποίους χειρίζεται το θέμα. “Χρησιμοποιούμε μια διακριτική διπλωματία, ένας τρόπος ο οποίος δεδομένων των συνθηκών και με βάση την εμπειρία των κυβερνήσεων και άλλων οργανισμών υποδεικνύεται ότι είναι πολλά υποσχόμενος για να προχωρήσουμε αποτελεσματικά σε τέτοιους είδους ανθρωπιστικά ζητήματα.”, ανέφερε η ΔΟΕ την περασμένη Πέμπτη, λίγο μετά από την απόφαση της WTA.

ΠΗΓΗ: Tennis24.gr

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ