WIMBLEDON

Κύργιος: "Δεν είμαι καθόλου πεινασμένος για άλλον έναν τελικό Grand Slam, κουράστηκα πολύ"

Ο Νικ Κύργιος κρατάει στα χέρια του το τρόπαιο του φιναλίστ του Wimbledon μετά την ήττα του στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς | 10 Ιουλίου 2022
Ο Νικ Κύργιος κρατάει στα χέρια του το τρόπαιο του φιναλίστ του Wimbledon μετά την ήττα του στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς | 10 Ιουλίου 2022 @2022 /ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Ο Νικ Κύργιος παραδέχτηκε πως η παρουσία στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του ήταν κάτι που τον εξουθένωσε ενώ δεν δίστασε να βγάλει το καπέλο στον νικητή του Wimbledon, Νόβακ Τζόκοβιτς, χαρακτηρίζοντάς τον σαν "κάτι από Θεό".

Ο Νικ Κύργιος ξεπέρασε τον εαυτό του αφού στα 27 του χρόνια μπόρεσε στο φετινό Wimbledon να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam, ωστόσο η απόλυτη υπέρβαση δεν επιτεύχθηκε αφού βρήκε απέναντί του τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παρά το γεγονός πως κατέκτησε το πρώτο σετ, ο Αυστραλός έχασε τα τρία επόμενα και μαζί την ευκαιρία για τον παρθενικό του τίτλο, με τον ίδιο να μην είναι πάντως απογοητευμένος στο φινάλε αλλά να μιλάει με τα καλύτερα λόγια τον Σέρβο.

"Είναι δύσκολο να νικήσεις τον Τζόκοβιτς, είναι κάτι σαν Θεός. Θέλω να τον συγχαρώ για ό,τι έκανε όλη την εβδομάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν και φυσικά το κοινό που ήταν εκπληκτικό. Ήταν δύο υπέροχες εβδομάδες για μένα", δήλωσε αρχικά ενώ σε ερώτηση για το αν η πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Grand Slam τον έχει κάνει ακόμα περισσότερο πεινασμένο, είπε:

"Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος, εξαντλημένος που έπαιξα τόσο πολύ τένις, νομίζω ότι χρειάζομαι διακοπές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω αυτό το τρόπαιο του φιναλίστ στα χέρια μου, ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω εδώ".

Σε εκείνο το σημείο ο Κύργιος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του και η σκυτάλη πήγε στον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο τενίστα, ο οποίος έφτασε στους 21 Grand Slam τίτλους, να δείχνει την εκτίμησή του προς το συνάδελφό του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Νικ, θα επιστρέψεις όχι απλά στο Wimbledon αλλά στους τελικούς".

TAGS WIMBLEDON ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ