WIMBLEDON

Τζόκοβιτς - Κύργιος 3-1: Ακαταμάχητος Νόλε στο Wimbledon, τέταρτη σερί κατάκτηση και 21 grand slam

Τζόκοβιτς - Κύργιος 3-1: Ακαταμάχητος Νόλε στο Wimbledon, τέταρτη σερί κατάκτηση και 21 grand slam
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Το εξωπραγματικό σερβίς του Νικ Κύργιου δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επιστρέψει στις κατακτήσεις grand slam. Με το 3-1 στο Wimbledon έφτασε τις 21 νίκες, μία πίσω από τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε στα τέσσερα sets τον Νικ Κύργιο στον μεγάλο τελικό του φετινού Wimbledon και κατέκτησε τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, γράφοντας ιστορία για ακόμη μια φορά.

Ο 35χρονος Σέρβος, έφτασε τις 28 συνεχόμενες νίκες στο All England Club και στέφθηκε πρωταθλητής για 4η σερί φορά στο τουρνουά, μπαίνοντας σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ τενιστών, που έχουν κατακτήσει από -τουλάχιστον- τέσσερις συνεχόμενες φορές, το ιερό δισκοπότηρο. Έπιασε δηλαδή, τους Μπγιόρν Μποργκ, Πιτ Σάμπρας και Ρότζερ Φέντερερ.

Ακόμη μια μεγάλη ανατροπή χρειάστηκε ο Νόλε για να αποφύγει την ήττα, μιας και έχασε το 1ο set από τον… πρωτάρη σε τελικούς Major, Νικ Κύργιο, για να επικρατήσει μετά από τρεις ώρες αγώνα, με 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3).

Αυτός είναι ο 7ος τίτλος καριέρας του Τζόκοβιτς στο Βρετανικό Grand Slam, φτάνοντας τις κατακτήσεις του Πιτ Σάμπρας και όντας πλέον, έναν τίτλο πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ, που έχει οκτώ.

Φυσικά, με αυτή τη νίκη, μείωσε τη διαφορά του στο… ελάχιστο, από τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος μετράει 22 Grand Slam κατακτήσεις καριέρας.

Παρά τους 30 άσους που σέρβιρε ο Κύργιος, δεν βρήκε τρόπο να κάνει την έκπληξη στον τελικό και να κερδίσει το παρθενικό Major της καριέρας του.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, στην κορυφαία του πορεία σε τουρνουά Grand Slam, έμεινε με την… όρεξη, αφού ο Τζόκοβιτς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το χαμένο 1ο κομμάτι και με όπλο το εξαιρετικό 1ο σερβίς του (15 άσοι και 62/75 κερδισμένοι πόντοι), έφτασε στη σπουδαία νίκη.

Με μόλις 17 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον τελικό ο Σέρβος, κάνοντας μάλιστα, μόνο… δυο, στο πολύ κρίσιμο 3ο set, όπου ουσιαστικά “ξεκλείδωσε” τον αντίπαλό του, προσθέτοντας πολλά νεύρα στους ώμους του Ελληνοαυστραλού.

Το πιο καθοριστικό game του αγώνα, μάλλον ήταν το 9ο game του 3ου set. Ο Κύργιος σέρβιρε για το 4-5 και προηγήθηκε με 40-0. Κι όμως… κατάφερε να μην πάρει το προβάδισμα, δέχθηκε το break με πέντε σερί κερδισμένους πόντους του Τζόκοβιτς και όλο το ματς άλλαξε.

Από εκεί και έπειτα, ο Νόλε ήταν απροσπέλαστος στο σερβίς του, δεν αντιμετώπισε break point, έχοντας και το προβάδισμα με 2-1, οπότε έστειλε ξεκούραστα τον τελικό στο tie-break, χωρίς να απειληθεί από τον Κύργιο και η εμπειρία του έκρινε τα υπόλοιπα.

Παρά την κατάκτηση του Wimbledon, ο Νόλε θα χάσει τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ την επόμενη εβδομάδα και θα πέσει στο Νο7 του κόσμου, μιας και θα απωλέσει τους 2.000 πόντους από τον περυσινό του θρίαμβο στο Λονδίνο.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ