US OPEN

Κόστιουκ - Σάκκαρη 0-2: Κυρίαρχη η Μαρία, πρόκριση στον 2ο γύρο σε 91 λεπτά

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © 2021 SETH WENIG/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν σταθερή, εκμεταλλεύτηκε το σερβίς της και πήρε τη νίκη - πρόκριση στον 2ο γύρο του US Open σε βάρος της Μάρτα Κόστιουκ με 2-0 σετ (6-4, 6-3). Επόμενη αντίπαλος η Κατερίνα Σινιάκοβα.

Η εξαιρετική Μαρία Σάκκαρη έχασε μόλις επτά games στο ντεμπούτο της στο φετινό US Open και προκρίθηκε επιβλητικά στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, με νίκη επί της 19χρονης Ουκρανής, Μάρτα Κόστιουκ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ολοκλήρωσε το μαγικό διήμερο για τα Ελληνόπουλα στη Νέα Υόρκη, καθώς έκανε το 3/3 για τη χώρα μας στο main draw, μετά τις προκρίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου τα ξημερώματα της Τρίτης.

Μέσα σε 90 λεπτά αγώνα, η Σάκκαρη επικράτησε της Κόστιουκ, Νο55 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-4, 6-3 και περιμένει την Κατερίνα Σινιάκοβα (Νο53) (Νο65) στον 2ο γύρο.

Αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα πίσω από το 2ο σερβίς της, όπου κέρδισε μόλις 13/34 πόντους (38%), η Μαρία ήταν επιθετική στα service games της Κόστιουκ και την “πλήγωσε” εξαπολύοντας πολλά, δυνατά groundstrokes.

Στους 25 winners σταμάτησε η 26χρονη Ελληνίδα, που είχε σχεδόν άριστα ποσοστά επιτυχίας σε break points (4/5, 80%) και σε αντίθεση με τα 2/10 (20%) που μέτρησε η αντίπαλός της, εκμεταλλεύτηκε πολύ καλύτερα τις ευκαιρίες που της δημιουργήθηκαν στο ματς.

Κυνική εμφάνιση από τη Σάκκαρη, η οποία δεν έχασε set από την 19χρονη Ουκρανή, παρά το γεγονός ότι στα μέσα του κάθε κομματιού, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό.

Με την εμπειρία της, όμως, η Μαρία "καθάρισε" τον 1ο γύρο και πέρασε για 5η συνεχόμενη χρονιά στον 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν. Η Νο17 του ταμπλό, κέρδισε για 11η φορά την πρεμιέρα της σε Major, στις τελευταίες 12 εμφανίσεις της σε Slams.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ