ΚΟΣΜΟΣ

Κονσταντίν Κολτσόφ: Ποιος ήταν ο σύντροφος της Σαμπαλένκα που πέθανε αιφνίδια σε ηλικία 42 ετών

Η Αρίνα Σαμπαλένκα με τον σύντροφό της Κονσταντίν Κολτσόφ
Η Αρίνα Σαμπαλένκα με τον σύντροφό της Κονσταντίν Κολτσόφ

Ο σπουδαίος αθλητής του χόκεϊ στη Λευκορωσία, Κονσταντίν Κολτσόφ, ο οποίος ήταν σύντροφος της Αρίνα Σαμπαλένκα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 42 χρόνων, σκορπώντας θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού.

Σοκ στο παγκόσμιο τένις προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 42χρονου συντρόφου της Αρίνα Σαμπαλένκα, Κονσταντίν Κολτσόφ και σπουδαίου αθλητή του χόκεϊ στη Λευκορωσία, με τεράστια καριέρα και πολύ μακρύ βιογραφικό.

Έπαιξε από το 1998 έως το 2016, έγινε draft στο νούμερο 18 το 1999 από τους Πίτσμπεργκ Πένγκουινς, έπαιξε σε 144 αγώνες στο NHL, σημειώνοντας 38 πόντους.

Το 2008 με τη Σαλαβάτ Γιουλάεφ στέφθηκε πρωταθλητής Ρωσίας και το 2011 κατέκτησε το Gagarin Cup, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του σε δύο χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και σε εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο 43χρονος αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση το 2016 στην Ντιναμό Μινσκ, όμως δεν αποσύρθηκε κι από τον χώρο του χόκεϊ, αφού από το 2017 ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην τελευταία του ομάδα στο πλευρό του Γκόρντι Ντουάιερ.

Ακολούθησε η Μπρεστ κι η Ντιναμό Μολοντέχνο και στη συνέχεια επέστρεψε στο KHL (Kontinental Hockey League), όπου για μία σεζόν υπήρξε βοηθός προπονητή στη Σπαρτάκ Μόσχας και δύο ως προπονητής στη Σαλαβάτ Γιουλάεφ.

Τη σεζόν 2023/24, η ομάδα της Ufa έχασε στους 1/8 τελικούς των playoffs, κι ο Κόλτσοφ αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ