ROLAND GARROS

Κόλαρ - Τσιτσιπάς 1-3: Δύσκολη πρόκριση στον τρίτο γύρο για τον Έλληνα τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Κόλαρ | 26 Μαΐου
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Κόλαρ | 26 Μαΐου CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) χρειάστηκε τέσσερις ώρες και τέσσερα σετ για να κερδίσει 3-1 τον Κόλαρ που τον δυσκόλεψε και να πάρει την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros, εκεί όπου το Σάββατο (28/5) θα βρει απέναντι του τον Μίκαελ Ίμερ (Νο95).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) μόνο εύκολο έργο δεν είχε κόντρα στον Τσέχο qualifier και Νο134 της παγκόσμιας κατάταξης, Ζντένεκ Κόλαρ, όμως βρήκε τον τρόπο να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros με νίκη στα τέσσερα sets, αφού πρώτα έσωσε τέσσερα σερί set points στο tie-break του 4ου set!

Μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά εντυπωσιακής μάχης, ο Έλληνας τενίστας έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου 25χρονου με 6-3, 7-6(8), 6-7(3), 7-6(7) και για 4η σερί χρονιά βρίσκεται στους "32" καλύτερους του Παρισινού Major.

Βέβαια, έχει παίξει ήδη εννέα sets και έχει σπαταλήσει περισσότερες από οκτώ ώρες στο court, σε δύο μόνο ματς, με αποτέλεσμα να έχει ήδη καταπονηθεί πολύ περισσότερο από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Στοιχείο, που μόνο καλό δεν του κάνει στην οικονομία του τουρνουά.

Το Σάββατο (28/5), ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Σουηδό, Μίκαελ Ίμερ (Νο95), ο οποίος απέκλεισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, τον Νο29 του ταμπλό, Ντάνιελ Έβανς, με 6-3, 3-6, 6-2, 6-3.

Ο Στέφανος για να φτάσει στην πρόκριση επί του Κόλαρ, χρειάστηκε να περάσει από 1.000 κύματα, μιας και ο Τσέχος εμπνεύστηκε να παίξει το καλύτερο ματς της καριέρας του στο Suzanne Lenglen, κι έβαλε ουκ ολίγα εμπόδια στο διάβα του Νο4 του ταμπλό.

Χρειάστηκε να σερβίρει 25(!) άσους και να βγάλει συνολικά 67 winners ο Τσιτσιπάς, για να φτάσει στη νίκη, κερδίζοντας 108/163 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλευόμενος μόλις 3/12 break points.

Ένα λιγότερο αβίαστο λάθος από τον αντίπαλό του έκανε ο 23χρονος Έλληνας (43 έναντι 44), με τον Κόλαρ να σερβίρει φοβερά για τέσσερις και πλέον ώρες, αφού βρέθηκε σε μέρα με 70%(!) επιτυχία του 1ου σερβίς του.

Στο… τσακ γλίτωσε, πραγματικά, το 5ο set για 2ο διαδοχικό παιχνίδι ο Στέφανος, που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-6 στο tie-break του 4ου set, για να “κλείσει” το ματς χωρίς περαιτέρω προβληματισμό.

Ο Τσέχος είχε τέσσερα συνεχόμενα set points στα χέρια του, τα δυο εκ των οποίων ήταν πίσω από το σερβίς του, όμως με κάποιον μαγικό τρόπο, ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να τα βγάλει πέρα. Κέρδισε 7/8 τελευταίους πόντους του αγώνα και “απέδρασε”.

Παρόμοια “απόδραση” είχε κάνει και στο 2ο set ο περυσινός φιναλίστ του Roland Garros, όταν κι επέστρεψε από το 1-4 πίσω, ενώ έσωσε συνολικά τρία set points του Κόλαρ, πριν το πάρει με δυσκολία, στο tie-break.

Βέβαια, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κατάφερε να πανηγύρισε την 2η συνεχόμενη νίκη του στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα. Το επίπεδο τένις που έχει παίξει μέχρι στιγμής στο τουρνουά όμως, δεν έχει σχέση με αυτό που έπαιξε καθ’ όλη τη διάρκειά του, πέρυσι.

Και η κούραση που συσσωρεύεται στις πλάτες του, από εδώ και στο εξής θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του, παρά το γεγονός ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, έχει την πιο βατή κλήρωση από όλους.

TAGS ROLAND GARROS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ