ΤΕΝΙΣ

Κάνει φίλους παντού ο Τζόκοβιτς

Κάνει φίλους παντού ο Τζόκοβιτς

Η βροχή ήρθε... νωρίς στο Ρολάν Γκαρός και πήρε μαζί της και ένα από τα φαβορί, τον Κέι Νισικόρι. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε πρόβλημα και έκανε καινούργιες γνωριμίες (videos).

Το Ρολάν Γκαρός θα είναι φέτος... βροχερό. Μόλις τη δεύτερη ημέρα του φετινού τουρνουά ο απρόσκλητος επισκέπτης έφερε τα πάνω κάνω στο πρόγραμμα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, το πρώτο φαβορί φέτος για τον τίτλο σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, μας έδειξε τι κάνουν οι παίκτες όταν ο αγώνας τους διακόπτεται από τη βροχή.

Ο Σέρβος κάθισε ήρεμος κάτω από την ομπρέλα του, περιμένοντας να συνεχιστεί ο αγώνας του με τον Ζοάο Σούσα. Κάλεσε και ένα ballboy να καθίσει δίπλα του για να προστατευτεί από τη βροχή και τον κέρασε και ένα νερό.

Δείτε τον Τζόκοβιτς:

Με μια συγκροτημένη εμφάνιση, κράτησε δυνάμεις δίχως να τρέχει πάνω κάτω, κυνηγώντας την κάθε μπάλα και επικράτησε 6-1, 6-2, 6-4 του Σούσα. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί.

Εν τω μεταξύ η πρώτη έκπληξη του τουρνουά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Ο Κέι Νισικόρι, το Νο9 του ταμπλό, ηττήθηκε με 7-6 (7-4), 6-1, 6-2 από τον Μάρτιν Κλιζάν, Νο59 του ταμπλό από τη Σλοβακία.

Ο Ιάπωνας χάλασε την επέτειο 25 χρόνων του προπονητή του, Μάικλ Τσανγκ από την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός, ωστόσο ήταν σχεδόν αναμενόμενος ο αποκλεισμός του.

Βλέπετε, ο Νισικόρι, νικητής στη Βαρκελώνη και φιναλίστ στη Μαδρίτη αποχώρησε από τον τελικό της Μαδρίτης με ενοχλήσεις στο γοφό. Παρότι ακολούθησε θεραπεία στη Φλόριντα ήταν καταδικασμένος σήμερα, παίζοντας σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη βροχή.

Ο Τόμι Ρομπρέδο, Νο17 του ταμπλό, έχασε το πρώτο σετ από τον Βρετανό Τζέιμς Γουόρντ, περιόρισε τα λάθη και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο.

Δύο Γάλλοι, ο Ζιλ Σιμόν και ο Μπενουά Περ προκρίθηκαν, αλλά όχι ο Νικολά Μαού. Αποκλείστηκε από τον Κοζάκο Μιχαήλ Κουκούσκιν και έτσι δεν θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ.

Οι δύο τενίστες είναι το απόλυτο ζευγάρι του ανδρικού τένις μετά την αναμέτρηση τους στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον το 2010, το μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι που ολοκληρώθηκε μετά από έντεκα ώρες και και πέντε λεπτά!

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ