WTA

Η Σιμόνα Χάλεπ δικαιώθηκε στο CAS και έχει το δικαίωμα της επιστροφής στην δράση

Η Σιμόνα Χάλεπ πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Αμάντα Ανισίμοβα
Η Σιμόνα Χάλεπ πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Αμάντα Ανισίμοβα 2022 AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Το CAS μείωσε την ποινή της Σιμόνα Χάλεπ στους 9 μήνες για την υπόθεση ντόπινγκ του Οκτωβρίου του 2022, με την άλλοτε No1 της παγκόσμιας κατάταξης να έχει ήδη εκτίσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να έχει πλέον το δικαίωμα της επιστροφής στην δράση.

Ευχάριστα νέα για την Σιμόνα Χάλεπ, αφού το CAS αποφάσισε την μείωση της ποινής που της είχε επιβληθεί στους εννιά μήνες. Μια τιμωρία που της είχε επιβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 για την εμπλοκή της σε υπόθεση ντόπινγκ τον Οκτώβριο του 2022 και την έθετε εκτός δράσης μέχρι τον Οκτώβριο του 2026.

Βάσει της απόφασης του Δικαστηρίου, η άλλοτε κορυφαία τενίστρια του κόσμου δεν κατανάλωσε σκόπιμα την παράνομη ουσία "ροξαδουστάτη", αφού εκείνη περιέχονταν σε συμπλήρωμα διατροφής. Έτσι, η Χάλεπ έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στα κορτ άμεσα, αφού έχει ήδη εκτίσει την καμπάνα των εννέα μηνών.

"Έχοντας εξετάσει προσεκτικά όλα τα στοιχεία που υποβλήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, διαπίστωθηκε ότι η Χάλεπ είχε αποδείξει, με βάση τις πιθανότητες, ότι η ουσία της ροξαδουστάτης εισήλθε στο σώμα της μέσω της κατανάλωσης ενός μολυσμένου συμπληρώματος που είχε χρησιμοποιήσει λίγο πριν από τις 29 Αυγούστου του 2022.

Ως αποτέλεσμα, η επιτροπή του CAS διαπίστωσε ότι η κ. Χάλεπ έχει επίσης αποδείξει, με βάση τις πιθανότητες, ότι οι παραβιάσεις των κανονισμών δεν ήταν σκόπιμες" τονίζεται ενδεικτικά ως εξήγηση της απόφασης για τη μείωση της ποινής της.

TAGS WTA ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ