WTA

Η Κρις Έβερτ διαγνώστηκε ξανά με καρκίνο

Η Κρις Έβερτ σε εκδήλωση για το Hall of Fame του τένις
Η Κρις Έβερτ σε εκδήλωση για το Hall of Fame του τένις 2014 MICHAEL DWYER, FILE / AP PHOTO

Με δήλωσή της η Κρις Έβερτ έκανε γνωστό ότι διαγνώστηκε ξανά με καρκίνο και ξεκίνησε νέο κύκλο χημειοθεραπειών.

Η ζωντανή θρύλος του γυναικείου τένις, η Αμερικανίδα Κρις Έβερτ, η οποία κατέκτησε 18 Grand Slam στο απλό, διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών της και υποβάλλεται σε θεραπεία.

Η 68χρονη Εβερτ, δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο του 2022 ότι διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών, ενώ η μικρότερη αδερφή της, Τζέϊν Εβερτ Ντάμπιν, πέθανε από την ίδια ασθένεια τον Φεβρουάριο του 2020, σε ηλικία 62 ετών.

Η Έβερτ εξήγησε ότι λόγω της υποτροπής, παραιτήθηκε από την εργασία της ως σχολιάστρια στο ESPN και δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει με τους συναδέλφους της στη Μελβούρνη για το Australian Open τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα είναι “έτοιμη για τα υπόλοιπα τουρνουά Grand Slam αυτής της σεζόν”.

"Από τότε που διαγνώστηκα με καρκίνο πριν από δυο χρόνια, ήμουν πολύ ανοιχτή με την όλη εμπειρία μου. Ήθελα να κάνω μια ενημέρωση για όλους. Ο καρκίνος μου επέστρεψε. Ενώ είναι μια διάγνωση που ποτέ δεν θέλεις να ακούσεις, νιώθω ευλογημένη που έγινε νωρίς.

Βασισμένη σε μια εξέταση PET/CT, είχα μια ακόμα ρομποτική επέμβαση την προηγούμενη εβδομάδα. Οι γιατροί βρήκαν καρκινικά κύτταρα στην πυελική κοιλότητα. Όλα τα κύτταρα αφαιρέθηκαν και έχω ξεκινήσει νέα χημειοθεραπεία.

Δεν θα είμαι σε θέση να εργαστώ όταν το ESPN επιστρέψει στη Μελβούρνη για το Australian Open τον επόμενο μήνα. Αλλά θα είμαι έτοιμη για τα υπόλοιπα Grand Slams της σεζόν! Σας ενθαρρύνω όλους να ψάξετε το ιστορικό των οικογενειών σας ώστε να υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας. Η γρήγορη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές. Να είστε ευγνώμονες για την υγεία σας στις γιορτές."

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ