ΤΕΝΙΣ

Γερμανικός τελικός στο "AEGEAN TENNIS CUP"

Γερμανικός τελικός στο "AEGEAN TENNIS CUP"
σταντλερ

Οι Γερμανοί Μπέντζαμιν Μπέκερ και Σιμόν Στάντλερ θα βρεθούν στον τελικό του "AEGEAN TENNIS CUP"

Ο λόγος για τον Μπέντζαμιν Μπέκερ και τον Σιμόν Στάντλερ (φωτογραφία), οι οποίοι «σφράγισαν» το Σάββατο τα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό της Κυριακής. Ο μεν Μπέντζαμιν Μπέκερ (νούμερο 7 στο ταμπλό της Ρόδου και 126 στον κόσμο) χρειάστηκε μόλις 46' για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ινδού, Πράκας Άμριτραζ.
Και αυτό γιατί ο Άμριτραζ, ο οποίος την Παρασκευή είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη στη Ρόδο νικώντας το νούμερο 1 του ταμπλό και 56 στον κόσμο, τον Ισραηλινό Ντούντι Σέλα, αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ημιτελικού. Έτσι, ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 6-1 και 4-2, εγκατέλειψε τον αγώνα.

" Δεν μπορούσε να αντιδράσει λόγω του τραυματισμού του. Ο Άμριτραζ είναι ένας πολύ καλός τενίστας, αλλά σήμερα δεν κατάφερε να παίξει όσο καλά μπορεί", τόνισε ο Μπέκερ, ο οποίος στρέφοντας το βλέμμα του στον τελικό με τον συμπατριώτη του, Στάντλερ, θυμήθηκε τη μοναδική φορά που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι: " Είχαμε παίξει όταν ήμασταν 12 ετών σε τουρνουά τζούνιορ. Ο Στάντλερ έδειξε στον ημιτελικό με τον Άλβες ότι είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Ανυπομονώ να παίξω στον τελικό".

Ολική ανατροπή απ' τον Στάντλερ

Κόντρα στα προγνωστικά και στη ροή του παιχνιδιού με τον Τιάγκο Άλβες, ο Σιμόν Στάντλερ έκανε την έκπληξη και εξασφάλισε την πρόκριση του στον τελικό. Ο Γερμανός βρέθηκε να χάνει στο πρώτο σετ από τον Βραζιλιάνο με 6-4, δεν παράτησε το παιχνίδι και κάνοντας από νωρίς μπρέικ στο δεύτερο σετ, ισοφάρισε σε 1-1. Εν συνεχεία, αν και κινδύνευσε μετά το 4-5 στο τρίτο σετ, καθώς ο αντίπαλός του έφτασε κοντά στο ματς πόιντ, κατόρθωσε τελικά να επικρατήσει με 7-5.

" Αισθανόμουν αδιάθετος στο πρώτο σετ και δεν μπορούσα να μπω εύκολα στο πνεύμα του παιχνιδιού", δήλωσε ο Στάντλερ, ο οποίος πρόσθεσε: " Κάποια στιγμή πίστευα ότι το ματς είναι χαμένο, αλλά ξαφνικά στο δεύτερο σετ ξεπέρασα το πρόβλημα υγείας και κατόρθωσα να σταθώ πολύ καλά στα πόδια μου, αφού μου είχε φύγει το πολύ άγχος". Στην ερώτηση για το ποιον προτιμούσε ως αντίπαλο στον τελικό, ο Σιμόν Στάντλερ απάντησε: " Είναι και οι δύο πολύ καλοί τενίστες, αλλά εγώ προτιμώ να παίξω με τον συμπατριώτη μου και φίλο μου, Μπέντζαμιν Μπέκερ. Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ ως αντίπαλοι σε επαγγελματικό επίπεδο και μόνο όταν ήμασταν μικροί είχαμε αναμετρηθεί".

Λάμψη αστέρων στο διπλό

O Σλοβάκος, Κάρολ Μπεκ, με συμπαίκτη τον Τσέχο, Γιάροσλαβ Λεβίνσκι, νίκησαν τους Αμερικάνους, Έρικ Μπούτορακ και Σκοτ Λίπσκι με 6-4, 7-6 και «σφράγισαν» το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του διπλού. Στον τελικό της Κυριακής θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύο άλλους Αμερικάνους, τους Ρατζέεφ Ραμ και Μπόμπι Ρέινολντς. Ο Ραμ κατέκτησε φέτος τον τίτλο στο διπλό του μεγάλου τουρνουά την Ινδίας, Τσενάι, με συμπαίκτη τον Έρικ Μπούτορακ και έφθασε στον ημιτελικό του Ντέλρεϊ Μπιτς μαζί με τον Ρέινολντς. Ακόμη, κατέκτησε δύο τίτλους σε Challenger, στο Ντάλας (μαζί τον Αμριτράζ) και στο Μπατόν Ρουζ (με τον Ρέινολντς). Οι Μπεκ και Λεβίνσκι έχουν πάρει φέτος μαζί τρία τουρνουά Challenger: Χέιλμπρον, Μπεσανσον και Μπέργκαμο.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

12.00: Τελικός Διπλού: Μπεκ (Σλοβακία) / Λεβίνσκι (Τσεχία) - Ραμ (ΗΠΑ) / Ρέινολντς (ΗΠΑ). Στις 13.00 θα ακολουθήσει ο τελικός στο μονό ανάμεσα στους Γερμανούς Μπέκερ και Στάντλερ. Με την ολοκλήρωση των αγώνων η αυλαία στο "AEGEAN TENNIS CUP" θα πέσει με την τελετή της απονομής. Οι τελικοί θα μεταδοθούν από το novasports 3.














ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ