ROME MASTERS

Εκτός Rome Masters ο Αλκαράθ λόγω τραυματισμού

Ο Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Madrid Open απέναντι στον Ζβέρεφ | 8 Μαΐου 2022
Ο Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Madrid Open απέναντι στον Ζβέρεφ | 8 Μαΐου 2022 @2022 PAUL WHITE/AP IMAGES

Ο θριαμβευτής του Madrid Open, Κάρλος Αλκαράθ, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Masters της πατρίδας του, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από το δεύτερο σερί ATP 1000 στο χώμα, στη Ρώμη, εξαιτίας τραυματισμού στον αστράγαλο.

Το νέο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει στόχο να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Roland Garros στις 22 Μαΐου και οι συνεχόμενοι αγώνες έχουν επιβαρύνει το σώμα του 19χρονου, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να μεταφέρει για το 2022 το ντεμπούτο του στο Rome Masters.

Το πρόβλημα στον αστράγαλο προέκυψε στον προημιτελικό της Μαδρίτης κόντρα στον Ναδάλ, όμως δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει την φανταστική κούρσα του χαρισματικού τενίστα στην πατρίδα του, ξεπερνώντας τον πόνο για να κερδίσει τρεις Top 5 αντιπάλους στα τρία τελευταία ματς της Ισπανικής πρωτεύουσας (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ).

"Εξαιτίας μιας πτώσης που είχα, τραυμάτισα τον αστράγαλό μου και σήμερα το πρωί ήταν λίγο πιο πρησμένο. Επίσης έχω και μια φουσκάλα στο πόδι που έχει μολυνθεί λίγο και με δυσκολεύει.

Ήταν δύσκολο μέχρι και να περπατήσω αλλά η ομάδα μου, με τον φυσιοθεραπευτή και τον γιατρό, κατάφερε να με φέρει σε θέση για να μπορώ να αποδώσω στο 100% σήμερα" είπε ο Αλκαράθ μετά τον περίπατο επί του Ζβέρεφ στον τελικό.

"Σκέφτηκα να αγωνιστώ στη Ρώμη αλλά θέλω να ξεπεράσω τα προβλήματα αυτά. Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να παλέψω για ένα Grand Slam. Είναι καλύτερα να ξεκουραστώ για να είμαι 100% έτοιμος στο Παρίσι" πρόσθεσε.

Πηγή: Tennis24

TAGS ROME MASTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ