MADRID OPEN

Αλκαράθ - Ζβέρεφ 2-0: Ταύρος στη Μαδρίτη ο 19χρονος Ισπανός, συνέτριψε τον Γερμανό και το σήκωσε

Carlos Alcaraz, of Spain, celebrates after winning a point during the final match with Alexander Zverev, of Germany, at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 8, 2022. (AP Photo/Paul White)
Carlos Alcaraz, of Spain, celebrates after winning a point during the final match with Alexander Zverev, of Germany, at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 8, 2022. (AP Photo/Paul White) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, επικράτησε 2-0 χάνοντας μόλις τέσσερα games και κατέκτησε τον τίτλο στο Madrid Open.

Ό,τι και να γράψει κανείς για τον Κάρλος Αλκαράθ είναι λίγο. Ο 19χρονος Ισπανός ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, επικράτησε 2-0 χάνοντας μόλις τέσσερα games και κατέκτησε τον τίτλο στο Madrid Open.

Έτσι, ο Αλκαράθ έγινε ο τρίτος Ισπανός που κατακτά τον τίτλο στη Μαδρίτη μετά τον προπονητή του, Χουάν Κάρλος Φερέρο, και φυσικά τον Ραφαέλ Ναδάλ. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος μετά τον Ναλμπάντιαν το 2007 που νικά τρεις αθλητές του Top4! Εκείνος είχε επικρατήσει κόντρα στους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ, ενώ ο 19χρονος Ισπανός νίκησε τους δύο πρώτους και τον Ζβέρεφ.

Το ματς: Από την αρχή ο Κάρλος Αλκαράθ έδειξε πως θέλει να επιβάλει το δικό του νόμο στο κορτ. Ο Ισπανός ήταν φουλ επιθετικός σε όλα του τα χτυπήματα και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του αντιπάλου του.

Τελικά τα break ήρθε στο έκτο game και μάλιστα δίχως ο Ζβέρεφ να πάρει πόντο στο σερβίς του! Αυτό το break ήταν αρκετό για τον τρομερό Ισπανό για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Ο 19χρονος Ισπανός έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος να φτάσει στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Στο δεύτερο μόλις service game του Ζβέρεφ στο δεύτερο σετ έκανε το break.

Ωστόσο, ο Αλκαράθ δεν σταμάτησε εκεί. Με απόλυτη κυριαρχία στο κορτ έκανε ό,τι ήθελε και έφτασε στη νίκη με 6-3, 6-1. Κάπως έτσι ο 19χρονος Ισπανός κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του μέσα στο 2022 μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μαϊάμι και την Βαρκελώνη.

Παράλληλα, έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί του σε τελικούς αφού μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

TAGS MADRID OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ