ΤΕΝΙΣ

Εκθρόνισε τον Τζόκοβιτς ο Βαβρίνκα

Εκθρόνισε τον Τζόκοβιτς ο Βαβρίνκα

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που διήρκεσε 4 ώρες, ο Στάνισλας Βαβρίνκα νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και του στέρησε τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν (video)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Στάνισλας Βαβρίνκα προσέφεραν ένα παιχνίδι που καθήλωσε τους θεατές στο Αυστραλιανό Όπεν.

Πέρυσι, στο πλαίσιο του 4ου γύρου, ο "Νόλε" είχε αποκλείσει τον Ελβετό κι έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Φέτος, όμως, ο Βαβρίνκα πήρε την... εκδίκησή του στον προημιτελικό, αποκλείοντας τον Σέρβο και στερώντας του τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που θα κατακτούσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά.

Η αναμέτρηση είχε συναρπαστική εξέλιξη, με τον Τζόκοβιτς να κατακτά σχετικά εύκολα το πρώτο σετ (6-2), αλλά τον Ελβετό να απαντά και να παίρνει το προβάδισμα (6-4, 6-2).

Το πρώην Νο1 του κόσμου δεν τα παράτησε και οδήγησε το ματς σε 5ο σετ (6-3). Εκεί, χρειάστηκε να δούμε μέχρι και... παράταση, ώσπου τελικά ο Βαβρίνκα έκανε το break μετά από ένα αβίαστο λάθος του Τζόκοβιτς και πήρε τη νίκη με 9-7.

Οι δύο τενίστες είχαν ίδιο αριθμό λαθών (60), αλλά ο Ελβετός υπερτέρησε στους winners (51 έναντι 45), εκ των οποίων είχε 10 άσους παραπάνω από τον αντίπαλό του (17 έναντι 7).

Αυτή θα είναι η δεύτερη παρουσία του Βαβρίνκα σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ, και μάλιστα συνεχόμενη, αφού είχε βρεθεί στην τετράδα και στο περσινό US Open. Στον ημιτελικό θα βρει απέναντί του τον Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον Νταβίδ Φερέρ .

Όσον αφορά στον "Νόλε", αυτή είναι η πρώτη φορά που μένει εκτός ημιτελικών σε τουρνουά Γκραν Σλαμ μετά από 14 συνεχόμενες παρουσίες και συγκεκριμένα από το Ρολάν Γκαρός του 2010. Τέλος, ο Βαβρίνκα έσπασε ένα σερί 27 νικών του Σέρβου από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ολόκληρο το video του αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ