ΤΕΝΙΣ

Δύσκολα ο Ναδάλ στους "8" του "Indian Wells"

Δύσκολα ο Ναδάλ στους "8" του "Indian Wells"
Ναδάλ

Έστω και δύσκολα, Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς κατάφεραν να προκριθούν στα προημιτελικά του "Indian Wells"

Καταπληκτικά παιχνίδια πραγματοποιούνται στα κορτ της Καλιφόρνιας, εκεί όπου οι καλύτεροι τενίστες στον κόσμο μάχονται για τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια που μοιράζει το τουρνουά του "Indian Wells".
Στον τέταρτο γύρο και στα παιχνίδια που δίνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά, τα φαβορί δυκολεύτηκαν με τους αντιπάλους τους, αλλά κατάφεραν να προκριθούν.

Ναδάλ (1) - Ναλμπαντιάν (14) 2-1 (3-6, 7-6, 6-0)

Τα... χρειάστηκε ο Ράφαελ Ναδάλ για να περάσει το εμπόδιο του Νταβίντ Ναλμπαντιάν. Ο Ισπανός είχε ηττηθεί και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις από τον Αργεντινό και μάλιστα χωρίς να καταφέρει να πάρει σετ. Αρχικά, τα πράγματα φαινόταν πως θα είχαν την ίδια εξέλιξη, καθώς ο Ναλμπαντιάν είχε κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-3 και βρισκόταν μπροστά στο δεύτερο σετ με 5-4.

Ήταν η σειρά του να σερβίρει και να πάρει μία μεγάλη πρόκριση επί του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο. Όμως, ο 23χρονος Ισπανός είχε άλλη γνώμη. Αφού αρχικά κατάφερε να σώσει 5 μάτσ-πόιντ, στη συνέχεια κατέκτησε και το σετ. Στο τρίτο σετ, ο Ναδάλ είχε πάρει μπρος και διέλυσε τον Ναλαμπαντιάν με 6-0.

Φέντερερ (2) - Γκονζάλες (17) 2-1 (6-3, 5-7, 6-2)

Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε να αντιμετωπίσει τον πολύπειρο Φερνάντο Γκονζάλες. Στο πρώτο σετ επικράτησε εύκολα του Χιλιανού με 6-3, όμως στο δεύτερο ο Γκονζάλες παίζοντας καταπληκτικό τένις ισοφάρισε στα σετ (7-5). Αλλά στο τρίτο σετ, ο Φέντερερ σαν καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι επικράτησε άνετα με 6-2.

Τζόκοβιτς (3) - Βαβρίνκα (16) 2-0 (7-6, 7-6)

Ο Ελβετός Στάνισλας Βαβρίνκα δυσκόλεψε τον Νόβακ Τζόκοβιτς που χρειάστηκε τα τάι-μπρέικ για να κατακτήσει τη νίκη με 2-0 σετ.

Μάρεϊ (4) - Ρομπρέδο (15)

Τυχερός στάθηκε ο Άντι Μάρεϊ, καθώς ο Τόμι Ρομπρέδο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, λόγω τραυματισμού στον καρπό. Βέβαια, ο Βρετανός είχε πάρει το πρώτο σετ και βρισκόταν μπροστά στο δεύτερο με 3-0 στα γκέιμς.

Ντελ Πότρο (6) - Άισνερ 2-0 (7-6, 7-6)

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Τζον Άισνερ. Ο Αργεντινός βέβαια δεν πέρασε εύκολο απόγευμα με τον Αμερικανό, καθώς υποχρεώθηκε να πάρει τον αγώνα - όπως και ο Τζόκοβιτς- στα τάι-μπρέικ.

Ρόντικ (7) - Φερέρ (12) 2-1 (7-6, 3-6, 6-3)

Ωραίο παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε δύο έμπειρους τενίστες τον Άντι Ρόντικ και τον Νταβίντ Φερέρ, δύο αθλητών που παίζουν με εντελώς διαφορετικό στύλ. Το πρώτο σετ ήταν και το καλύτερο από πλευράς ενδιαφέροντος, αφού ο Ρόντικ επικράτησε του Ισπανού στο τάι-μπρεϊκ. Στο δεύτερο σετ, ο Φερέρ ισοφάρισε τον Αμερικανό, αλλά στο τρίτο ο Ρόντικ με το ταχύτερο σερβίς στον κόσμο, πήρε την πρόκριση για τους "8".

Βερντάσκο (10) - Κολσρέιμπερ 2-1 (6-4, 3-6, 6-1)

Ο Βερντάσκο ήξερε ότι εάν έπαιζε σύμφωνα με τις δυνατότητές του, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κολσρέιμπερ από τη Γερμανία, αλλά ο Ισπανός έκανε τα δικά του. Πρώτα πήρε το πρώτο σετ, όμως στη συνέχεια έδωσε τη δυνατότητα στον Γερμανό να ελπίζει για τη νίκη αφού ισοφάρισε. Όμως, στο τρίτο σετ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και επικράτησε άνετα με 6-1.

Λιούμπισιτς - Αντρέεφ (22) 2-1 (4-6, 7-6, 7-6)

Αμφίρροπο παιχνίδι έγινε ανάμεσα στον Ιβάν Λιούμπισιτς και τον Ιγκόρ Αντρέεφ. Ο Κροάτης πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις στα αμερικάνικα κορτ και μετά τον Ζιλ Σιμόν (8) κατάφερε να αποκλείσει και τον Αντρέεφ. Ο Ρώσος ξεκίνησε καλά αφού πήρε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά στο δεύτερο και στο τρίτο σετ, το πείσμα και η ικανότητα του Λιούμπισιτς του έδωσε τη νίκη στα τάι-μπρέικ.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Ναδάλ (1) - Ντελ Πότρο (6)
Τζόκοβιτς (3) - Ρόντικ (7)
Λιούμπισιτς - Μάρεϊ (4)
Βερντάσκο (10) - Φέντερερ (2)









































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ