DAVIS CUP

Davis Cup: Μεγάλη νίκη για τον Πέτρο Τσιτσιπά και η Ελλάδα επικράτησε της Τζαμάικας με 3-2

Davis Cup: Μεγάλη νίκη για τον Πέτρο Τσιτσιπά και η Ελλάδα επικράτησε της Τζαμάικας με 3-2
INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ του Φίλιπς και με αυτή τη νίκη η Ελλάδα επικράτησε 3-2 της Τζαμάικας για το Davis Cup. Τον Σεπτέμβριο θα κριθεί η άνοδος στην πρώτη κατηγορία.

Η επική ανατροπή της Εθνικής ομάδας τένις ολοκληρώθηκε. Η Τζαμάικα μετά τα πρώτα δύο ματς προηγήθηκε 0-2 στη μονομαχία, όμως στο τέλος χαμογέλασαν οι Έλληνες.

Οι νίκες στο διπλό και από τον Θάνο νωρίτερα το Σάββατο έφεραν τη σειρά στο 2-2. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο πέμπτο και τελευταίο ματς όπου ο Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ απέναντι στον Φίλιπς και χάρισε τη νίκη στην Εθνική μας.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέχει μια νίκη από την ιστορική άνοδο. Οι αναμετρήσεις που θα κρίνουν αν η Ελλάδα, το 2023, θα βρίσκεται στο World Group I του Davis Cup, θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πιθανοί αντίπαλοι της εθνικής στον 2ο γύρο των play-offs, είναι: Ινδονησία, Λετονία, Χονγκ Κονγκ, Ελ Σαλβαδόρ, Αίγυπτος, Μονακό, Βουλγαρία, Δομινικανή Δημοκρατία, Εσθονία και Κινεζική Ταϊπέι.

Στο πρώτο σετ ο Φίλιπς έκανε γρήγορα το break στο δεύτερο game, όμως ο Πέτρος Τσιτσιπάς του απάντησε αμέσως με break back και έφερε το σετ στα ίσα.

Όλα έδειχναν ότι οι δύο τενίστες θα έλυναν τις διαφορές του στο τάι μπρέικ, όμως ο Φίλιπς έκανε νέο break στο δέκατο game για να κλείσει το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με break από τον Πέτρο Τσιτσιπά, ο οποίος στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στην ισοφάριση με 6-4.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Ο Έλληνας τενίστας άρχισε ξανά με break και στη συνέχεια έκανε και δεύτερο για να προηγηθεί με 5-1 κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του.

Ο Φίλιπς αντέδρασε και έκανε και εκείνος με τη σειρά του break για να μειώσει αρχικά σε 5-3 και στη συνέχεια σε 5-4, όμως ο Πέτρος Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς τους στο δέκατο game για να κλείσει το ματς με 6-4.

TAGS DAVIS CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ