DAVIS CUP

Davis Cup: Η Γερμανία νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία και πέρασε στα ημιτελικά

Germany's Jan-Lennard Struff reacts in his match against Great Britain's Cameron Norrie during a Davis Cup quarter final match match between Great Britain and Germany in Innsbruck, Austria, Tuesday, Nov. 30, 2021. (Photo/Michael Probst)
Germany's Jan-Lennard Struff reacts in his match against Great Britain's Cameron Norrie during a Davis Cup quarter final match match between Great Britain and Germany in Innsbruck, Austria, Tuesday, Nov. 30, 2021. (Photo/Michael Probst) AP

Η Γερμανία κατάφερε να επικρατήσει στη μάχη με τη Μεγάλη Βρετανία και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Davis Cup.

Κόντρα στα προγνωστικά, η εθνική Γερμανίας απέκλεισε την αντίστοιχη της Μεγάλης Βρετανίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του φετινού Davis Cup, συνεχίζοντας την καταπληκτική πορεία της αυτή την εβδομάδα!

Τι κι αν οι Βρετανοί είχαν στις τάξεις τους δυο εκ των κορυφαίων του 2021 (Νόρι, Έβανς), δεν μπόρεσαν να θέσουν εκτός τους “εφτάψυχους” Γερμανούς και αποχαιρέτησαν πρόωρα την τελευταία, μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς.

Τη νίκη της ημέρας πέτυχε ο Γιάν Λέναρντ Στρουφ, που σόκαρε τον Νο12 τενίστα στον κόσμο, Κάμερον Νόρι, έκανε το 1-1 και έστειλε τη σειρά σε καθοριστικό ματς διπλού, όπου “σφραγίστηκε” η φοβερή ανατροπή.

Σπουδαία εμφάνιση του Στρουφ (Νο51), που επικράτησε με 7-6(6), 3-6, 6-2 και… ρέφαρε την ήττα του Πίτερ Γκογιόβτζικ (Νο86) νωρίτερα μέσα στην ημέρα, από τον Ντάνιελ Έβανς (Νο25). Ο Βρετανός είχε “γράψει” το 0-1 για τη χώρα του, με το εμφατικό 6-2, 6-1.

Η πρόκριση στην “4αδα” κρίθηκε στο διπλό, με τους Τιμ Πουτς και Κέβιν Κράβιτς να πραγματοποιούν ακόμη μια τρομερή εμφάνιση.

Μετά από δυο πολύ κλειστά sets, οι Γερμανοί επιβλήθηκαν των Τζο Σάλσμπουρι και Νιλ Σκούπσκι με 7-6(10), 7-6(5) και έδωσαν την πρόκριση στη χώρα τους. Το Σάββατο, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει, είτε την παντοδύναμη Ρωσία, είτε την Σουηδία.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS DAVIS CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ