US OPEN

Χατσάνοφ - Ρουντ 1-3: Με τρομερή εμφάνιση πέρασε στον τελικό του US Open

Ο Κάσπερ Ρουντ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του US Open
Ο Κάσπερ Ρουντ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του US Open © 2022 MARY ALTAFFER / AP IMAGES

Με απίστευτη εμφάνιση ο Κάσπερ Ρουντ προκρίθηκε στον 2ο Grand Slam τελικό του μέσα στο 2022, επικρατώντας με 3-1 σετ Κάρεν Χατσάνοφ στον ημιτελικό του US Open.

Ο Κάσπερ Ρουντ (Νο7) πραγματοποίησε ακόμη μια τρομερή εμφάνιση στη Νέα Υόρκη και με νίκη στα τέσσερα σετ επί του Κάρεν Χατσάνοφ (Νο31), προκρίθηκε στον 2ο Grand Slam τελικό του μέσα στο 2022, ενώ βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη μαθηματική άνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παίζοντας κυριαρχικό τένις, σερβίροντας φοβερά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο 23χρονος Νορβηγός δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης στον Ρώσο αντίπαλό του, κατακτώντας την πρόκριση μετά από τρεις ώρες αγώνα.

Ο Ρουντ επιβλήθηκε 7-6(5), 6-2, 5-7, 6-2 και την Κυριακή (11/9) θα διεκδικήσει τον παρθενικό Major τίτλο της καριέρας του, απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ.

Βγάζοντας περισσότερους winners από τον Χατσάνοφ (52 έναντι 43) και κάνοντας λιγότερα αβίαστα λάθη (34 έναντι 39), ο Ρουντ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ημιτελικού, σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Αν κι έμεινε πίσω με break στο εναρκτήριο set (3-4), ο Νορβηγός βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει, το έστειλε σε tie-break και εκεί, μετά από εξαντλητικό ράλι 55 χτυπημάτων, πήρε το πολύ σημαντικό προβάδισμα με 1-0.

Ο Χατσάνοφ, εμφανώς επηρεασμένος από την εξέλιξη και την κατάληξη του 1ου σετ, δε μπήκε ποτέ στο court στο 2ο κομμάτι της αναμέτρησης.

Σε συνδυασμό με την πολύ ανεβασμένη ψυχολογία του 23χρονου Νορβηγού, το 2-0 ήρθε διά περιπάτου. Τρομερός ο Ρουντ, που κέρδισε 16/16 πόντους πίσω από το σερβίς του, μετρώντας 4/4 love service games. Οι 2/5 ευκαιρίες για break, ήταν αρκετές για να του δώσουν άνετα, με 6-2, το σετ.

Αν και ο 26χρονος Ρώσος έβγαλε αντίδραση στο 3ο, κράτησε το σερβίς του όλες τις φορές και στο 12ο game "χτύπησε" τον Ρουντ, για να μειώσει σε 2-1 (5-7), το επίπεδο τένις που έπιασε, δεν ήταν αρκετό για να προβληματίσει περαιτέρω τον Νορβηγό. Περισσότερο… το έχασε ο Ρουντ, παρά το κέρδισε ο Χατσάνοφ το 3ο set, άλλωστε.

Και αυτό φάνηκε πολύ στο αμέσως επόμενο κομμάτι του ημιτελικού. Ακόμη ένα εμφατικό μισάωρο για τον φιναλίστ του φετινού Roland Garros. Μόλις δυο χαμένα games και 6η διαδοχική νίκη στο Flushing Meadows.

Με 80/108 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και 6/13 break points, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ρουντ, που έκανε τη… μισή δουλειά, για να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (12/9), το νέο Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Πλέον Ρουντ και Αλκαράθ θα διεκδικήσουν εκτός από τον παρθενικό Major τίτλο της καριέρας τους και το Νο1.

Την ίδια στιγμή, ο Κάρεν Χατσάνοφ, με την εξαιρετική του πορεία στο φετινό US Open, εξασφάλισε την επιστροφή του στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα κερδίσει 13 θέσεις και θα ανέβει στο Νο18 του κόσμου.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ