BARCELONA OPEN

Barcelona Open: Αποκλεισμός στο διπλό για τον Τσιτσιπά

Barcelona Open: Αποκλεισμός στο διπλό για τον Τσιτσιπά
2023 AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συνεχίζει στο διπλό του Barcelona Open καθώς ηττήθηκε μαζί με τον Νίκολα Μαχούτ από τους Γουέσλι Κούλχοφ και Νέαλ Σκάπσκι με 2-1 σετ.

Λίγες ώρες μετά την πρόκριση του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του μονού του Barcelona Open, ήρθε ο αποκλεισμός στο διπλό στο οποίο αγωνιζόταν μαζί με τον Νίκολα Μαχούτ.

Οι δύο τενίστες πάλεψαν απέναντι στους Νο1 του ταμπλό, Γουέσλι Κούλχοφ και Νιλ Σκάπσκι γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα στο super tie-break με 6-4, 3-6, 10-7 μένοντας εκτός συνέχειας στα διπλά του Barcelona Open.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του μονού, έδωσε τα πάντα μαζί με τον Γάλλο παρτενέρ του, απέναντι σε δύο έμπειρους διπλίστες ενώ λίγο έλειψαν να κάνουν και μια επική ανατροπή στο super tie-break.

Το 1ο set πήγε στους Κούλχοφ/Σκάπσκι, οι οποίοι βρήκαν break στο 3ο game (2-1), ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε να σβήσουν 4 break-point να το εκμεταλλευτούν και να κάνουν το 3-1. Στη συνέχεια έκαναν τρία σερί love-game κατακτώντας το set και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο δραματικό set Κούλχοφ και Σκάπσκι πήγαν να κάνουν ό,τι και στο 1ο set απειλώντας με break στο 3ο game, όμως Τσιτσιπάς και Μαχούτ κατάφεραν να φτάσουν σε hold σβήνοντας δύο break-points διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1.

Στο αμέσως επόμενο game ήταν η σειρά των Κούλχοφ και Σκάπσκι για να φτάσουν σε μεγάλο hold σώζοντας 4 break-points (2-2), όμως ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν σε εκείνο το σημείο το ελληνογαλλικό δίδυμο το έκανε στο 8o game φτάνοντας σε break (5-3) κλείνοντας το set αμέσως μετά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο super tie-break Κούλχοφ και Σκάπσκι προηγήθηκαν με 6-3, όμως η απάντηση τους Τσιτσιπά και Μαχούτ ήταν άμεση ισοφαρίζοντας σε 6-6. Το καθοριστικό mini-break έγινε από τους Κούλχοφ και Σκάπσκι που πήραν προβάδισμα με 8-6 και 9-7 για να κλείσουν το ματς με 10-7 παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν τους Μποπανά και Έμπντε.

Πηγή: Tennis24

TAGS BARCELONA OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ