BARCELONA OPEN

Ντε Μινόρ - Τσιτσιπάς 0-2: Κυριαρχικός ο Στέφανος προκρίθηκε στα ημιτελικά του Barcelona Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο του
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο του 2023 AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) επικράτησε 2-0 (6-4, 6-2) του Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο19) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Barcelona Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Λορέντζο Μουζέτι (Νο20).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) πέρασε χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα στα ημιτελικά του Barcelona Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 (6-4, 6-2) του Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο19) με μία κυριαρχική εμφάνιση. Μάλιστα, έκανε το 9/9 απέναντί του.

Στα ημιτελικά θα βρει απέναντί του τον Λορέντζο Μουζέτι (Νο20), ο οποίος προχώρησε άνευ αγώνος, καθώς ο Γιάνικ Σίνερ δεν αγωνίστηκε λόγω ασθένειας. Με τον Ιταλό ο Τσιτσιπάς έχει το 3/3 και όλες τις νίκες σε χωμάτινη επιφάνεια.

Θυμίζουμε πως την περσινή σεζόν στη Βαρκελώνη είχε σταματήσει στα προημιτελικά. Εξασφάλισε το ποσό των 132,190 ευρώ με την πρόκρισή του. Στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου, καθώς μόνο τότε θα επιστρέψει στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε από νωρίς να κάνει το break Συγκεκριμένα, το πραγματοποίησε στο τρίτο game. Από εκεί και πέρα κράτησε τα σερβίς του, κοντρόλαρε τον ρυθμό και αξιοποίησε τα λάθη του αντιπάλου του για το πρώτο σετ με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς ξανά στο τρίτο game έκανε το break. Ο Ντε Μινόρ έσβησε τρεις ευκαιρίες, αλλά ο Στέφανος καθάρισε έχοντας το αβαντάζ να πάρει το προβάδισμα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, δεν σταμάτησε εκεί. Εκμεταλλεύτηκε την βιασύνη του Αυστραλού και έκανε το 4-1 με δεύτερο break στο σετ δείχνοντας πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Μινόρ και έτσι με 6-2 έκλεισε και το δεύτερο σετ πανηγυρίζοντας την πρόκριση μέσα σε μία ώρα και είκοσι λεπτά.

TAGS BARCELONA OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ