ΕΛΛΑΔΑ

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Αυλαία σε Barcelona και Stuttgart Open

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες SPORTSIMAGES.GR

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη για το Barcelona και το Stuttgart Open για τις εναρκτήριες μονομαχίες τους κόντρα στον Πέδρο Κασίν και την Καρολίνα Πλίσκοβα αντίστοιχα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη εκκινούν τις υποχρεώσεις τους στο Barcelona Open και το Stuttgart Open με στόχο τη διάκριση και την αναρρίχηση στην παγκόσμια κατάταξη.

Πρώτη χρονικά στα courts ρίχνεται η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο. 9 της παγκόσμιας κατάταξης), η οποία αντιμετωπίζει την Καρολίνα Πλίσκοβα, μπαίνοντας από την αρχή στα δύσκολα.

Η Σάκκαρη δεδομένα θέλει φέτος να κάνει καλύτερη χωμάτινη περίοδο σε σχέση με πέρσι. Από την πλευρά της η Πλίσκοβα θέλει να επιστρέψει μέσα στην πρώτη δεκάδα. Άλλωστε στο παρελθόν είχε βρεθεί και στην κορυφή των WTA Rankings.

Οι δύο τενίστριες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες έξι φορές και μετρούν από τρεις νίκες. Από αυτές δύο έχουν διεξαχθεί σε χώμα, αμφότερες στη Ρώμη έχοντας από μία νίκη.

Το ίδιο ισχύει και στις δύο φετινές τους αναμετρήσεις με την Πλίσκοβα να επικρατεί στο Ντουμπάι και την Σάκκαρη να παίρνει τη νίκη στο Indian Wells.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης) θα αντιμετωπίσει τον Πέδρο Κασίν για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 28χρονος Αργεντινός είναι στο Νο. 68 της παγκόσμιας κατάταξης και η υψηλότερη θέση που έχει φτάσει είναι η 54η. Φέτος σε 14 αναμετρήσεις μετρά 3 νίκες και 11 ήττες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι δεδομένα το φαβορί σε αυτή τη μονομαχία και όλα θα κριθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται. Άλλωστε πρόσφατα έκανε προπόνηση με δεμένο το δεξί του χέρι.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ BARCELONA OPEN STUTTGART OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ