AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Ριμπάκινα πέρασε στα ημιτελικά για πρώτη φορά

Elena Rybakina of Kazakhstan reacts after defeating Jelena Ostapenko of Latvia in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 24, 2023. (AP Photo/Aaron Favila)
Elena Rybakina of Kazakhstan reacts after defeating Jelena Ostapenko of Latvia in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 24, 2023. (AP Photo/Aaron Favila) AP

Την εντυπωσιακή της πορεία συνέχισε η Έλενα Ριμπάκινα η οποία επικράτησε 2-0 σετ της Γελενα Οσταπένκο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Australian Open.

Η Έλενα Ριμπάκινα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Γελένα Οσταπένκο με 6-2, 6-4 σε 79 λεπτά σφραγίζοντας το πρώτο χρονικά εισιτήριο των ημιτελικών του φετινού Australian Open το οποίο είναι και το πρώτο στην καριέρα της.

Έχοντας ως στήριγμα, για ένα ακόμα παιχνίδι, το service της, η Ριμπάκινα ήταν το απόλυτο “αφεντικό” στον προημιτελικό απέναντι στην Οσταπένκο, τελειώνοντας το ματς με 11 άσους (3 διπλά λάθη), 24 winners και 21 αβίαστα, ωστόσο αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η αποτελεσματικότητά της στις ευκαιρίες για break (4/6), την ίδια ώρα που η Λετονή είχε 1/8!

Ακόμα κι όταν οι συνθήκες (θεωρητικά) ευνοούσαν την Οσταπένκο με την οροφή να κλείνει στην Rod Laver Arena λόγω βροχής στα μέσα του 1ου set, η Ριμπάκινα παρέμεινε το ίδιο επιθετική και με δύο break έκανε το 5-1 για να το κλείσει λίγο αργότερα παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 μετά από 32 λεπτά αγώνα.

Το μοναδικό break στο παιχνίδι για την Οσταπένκο, ήρθε στην αρχή του 2ου set με τη Λετονή να προηγείται με 2-0, ωστόσο η Ριμπάκινα απάντησε άμεσα και μ’ ένα break, αλλά κι ένα δύσκολο hold σ’ ένα service-game που κράτησε κάτι λιγότερο από 8 λεπτά έφτασε στην ισοφάριση (2-2).

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Οσταπένκο, η Καζάκα αμέσως μετά βρήκε και νέο break το οποίο εξαργύρωσε πιο εύκολα αυτή τη φορά κάνοντας το 4-2. Αυτό ήταν αρκετό για τη Ριμπάκινα στο να κρατήσει μέχρι το τέλος και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open εκεί όπου θα περιμένει τη νικήτρια από την αναμέτρηση της Τζέσικα Πεγκούλα με την Βικτώρια Αζαρένκα.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ