AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Πρόκριση με ανατροπή για την Σβιόντεκ

Η Ίγκα Σβιόντεκ στο US Open
Η Ίγκα Σβιόντεκ στο US Open © 2021 ELISE AMENDOLA / AP IMAGES

Η Ίγκα Σβιόντεκ βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Σοράνα Κιρστέα, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με 2-1 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Η Ίγκα Σβιόντεκ, μπορεί να βρέθηκε πίσω στα sets από τη Ρουμάνα και Νο38 του κόσμου, Σοράνα Κιρστέα, ωστόσο η Πολωνή κατάφερε να κατακτήσει τα επόμενα 2 sets και με 5-7, 6-3, 6-3 να φτάσει στη νίκη, αλλά και την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open για 1η φορά στην καριέρα της.

Η Πολωνή που με τη νίκη αυτή έριξε από το Νο7 του κόσμου τη Μαρία Σάκκαρη, αν και ταλαιπωρήθηκε από το 2ο service (9/38) στο 1ο ήταν περισσότερο συνεπής, κερδίζοντας τους 76% των πόντων (52/68).

Αποτελεσματική ήταν και πάνω στο φιλέ όταν χρειάστηκε, όπου έχασε μόλις έναν πόντο (8/9), ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6/14 break-points, 29 winners και 36 αβίαστα λάθη, απέναντι στην Κιρστέα που όσο προχωρούσε η ώρα έχανε την αξιοπιστία της από τη θέση του service καταλήγοντας το χαμηλό 58% στο 1ο και στο 44% στο 2ο.

Η Σβιόντεκ αν και έμεινε πίσω στο 1ο set (1-0) κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει (4-4), αλλά να φτάσει και σε set-point, ωστόσο ένα μεγάλο hold της Κιρστέα (5-5) κι ένα break στη συνέχεια της χάρισε το προβάδισμα.

Στο 2ο set το παιχνίδι της Σβιόντεκ ήταν πιο ξεκάθαρο έφτασε σε 2 break, τα οποία ήταν αρκετά για να φτάσει στο 1-1, ενώ και στο 3ο πήρε από την αρχή το προβάδισμα, έφτασε πρώτη σε break ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Στον επόμενο γύρο η Πολωνή θα αντιμετωπίσει μια εκ των Αρίνα Σαμπαλένκα και Κάια Κανέπι, οι οποίες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα στην Margaret Court Arena.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ