AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Όλα τα μεγάλα ονόματα στη λίστα για το πρώτο Grand Slam του 2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει για τη νίκη του επί του Μεντβέντεφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει για τη νίκη του επί του Μεντβέντεφ AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Γνωστοποιήθηκε η λίστα για το Australian Open 2023, η οποία δεν περιλαμβάνει κάποια έκπληξη, καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα συμπεριλαμβανομένου του Στέφανου Τσιτσιπά είναι στη λίστα των συμμετοχόντων.

Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών στο πρώτο Grand Slam της νέας χρονιάς, 16 με 29 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.

Οι Αυστραλοί περιμένουν όλα τα μεγάλα ονόματα στο Major της πατρίδας τους, μεταξύ των οποίων οι Ράφαελ Ναδάλ (υπερασπιστής του τίτλου), Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ.

Ο 36χρονος Ισπανός θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του στη Μελβούρνη μετά τον περσινό του ιστορικό επίτευγμα στο νησί των καγκουρό, όταν επέστρεψε από το 0-2 σετ στον τελικό με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ναδάλ προηγείται και στην κούρσα των Grand Slam, έχοντας 22 έναντι 21 του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Από την άλλη, ο Σέρβος που είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, έχοντας κατακτήσει 9 φορές το τρόπαιο στην Αυστραλία, επιστρέφει στο αγαπημένο του Slam μετά τη μεγάλη φετινή περιπέτεια όταν μπήκε παράνομα στη χώρα και δεν του επιτράπηκε η συμμετοχή στο τουρνουά.

Το πρώτο του Grand Slam ως Νο1 του κόσμου, θα παίξει ο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος μετά την κατάκτηση του US Open είχε πτωτική πορεία ενώ ένας τραυματισμός στους κοιλιακούς δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ATP Finals του Τορίνο.

Κάσπερ Ρουντ και Στέφανος Τσιτσιπάς συμπληρώνουν την 5αδα της λίστας, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ψάχνει το βήμα παραπάνω μετά τους δύο συνεχόμενους ημιτελικούς στη διοργάνωση.

Ένας από τους τενίστες που αναμένεται να συγκεντρώσουν τα βλέμματα πάνω του, είναι και ο Νικ Κύργιος. O τελευταίος Αυστραλός που κατέκτησε το τρόπαιο στην πατρίδα του ήταν ο Μαρκ Εντμοντσον το 1976 ενώ ο Λέιτον Χιούιτ ήταν ο τελευταίος που αγωνίστηκε σε τελικό, το 2005.

Η κλήρωση του Australian Open 2023 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ενώ νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα επίσημα τουρνουά της νέας σεζόν.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ