AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ο νικητήριος πόντος του Σίνερ επί του Τζόκοβιτς, στο ματς που γράφτηκε ιστορία

Australian Open: Ο νικητήριος πόντος του Σίνερ επί του Τζόκοβιτς, στο ματς που γράφτηκε ιστορία
Ο Γιαννίκ Σίνερ μετά το match point κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς που τον έστειλε στον τελικό του Australian Open @2023 AP IMAGES/ALESSANDRA TARANTINO

Το match point του Γιαννίκ Σινέρ, το σπάσιμο του αήττητου σερί του Βασιλιά του Australian Open, Νόβακ Τζόκοβιτς, και ολοταχώς για τον πρώτο τελικό Ιταλού τενίστα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ιστορία έγραψε ο Γιαννίκ Σίνερ (Νο4) με τη νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς του Australian Open. Ο 22χρονος τενίστας υπέταξε με σχετική ευκολία τον Σέρβο με 3-1 σετ, μετά από ένα ματς που κράτησε για 3 ώρες και 22 λεπτά.

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός στο Australian Open για Ιταλό τενίστα ή Ιταλίδα τενίστρια και για να επιτευχθεί έπρεπε να αποκλείσει τον Βασιλιά του τουρνουά, Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς με 10 κατακτήσεις ο Σέρβος έχει τις περισσότερες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Παράλληλα, έβαλε τέλος και στο αήττητο σερί των 33 αγώνων του "Νόλε" στο Australian Open, αφού η τελευταία φορά που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι ήταν πίσω στο 2018. Τότε είχε ηττηθεί με 3-0 σετ από τον Κορεάτη Τσανγκ στον 4ο γύρο.

Η ανακούφιση και η χαρά της μεγάλης πρόκρισης ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Σίνερ μετά τον νικητήριο πόντο. Έναν πόντο που θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς ήταν αυτός που τον έστειλε στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ