AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ο Ναδάλ έχασε σετ από τον Χατσάνοφ, αλλά προκρίθηκε στους "16"

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Κατσάνοβ στο Australian Open.
Ο Ναδάλ πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Κατσάνοβ στο Australian Open © 2022 HAMISH BLAIR / AP IMAGES

Ο Ράδα Ναδάλ πέρασε το πρώτο δύσκολο τεστ επικρατώντας 3-1 του Κάρεν Χατσάνοφ (Νο30) και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Australian Open.

Ο Ράφα Ναδάλ πέρασε νικηφόρα στο 1ο δυνατό τεστ, απέναντι στον “ασημένιο” Ολυμπιονίκη του Τόκιο και Νο30 του κόσμου Κάρεν Χατσάνοφ με τον Ισπανό να φτάνει στη νίκη με 6-3, 6-2, 3-6, 6-1 σε 2 ώρες και 50 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του Australian Open.

Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη για τον 35χρονο Ισπανό, μετά από τον τίτλο που κατέκτησε στο 250άρι τουρνουά της Μελβούρνης, η 72η στο Australian Open (72-15), ενώ θα βρεθεί στον 4ο γύρο της διοργάνωσης για 15η φορά και 6η συνεχόμενη.

Θυμίζουμε ότι μόλις δύο ήταν οι φορές που ο Ναδάλ δεν κατάφερε να φτάσει στους “16”, η 1η το 2004 (ηττήθηκε από τον Χιούιτ) και η 2η το 2016 (έχασε από τον Βερντάσκο).

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ναδάλ ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service κερδίζοντας το 83% των πόντων πίσω από το 1ο service (55/66), ενώ το γεγονός ότι πέρασε το 67% των πρώτων service του έδωσε τη δυνατότητα προσέγγισης στο φιλέ εκεί όπου ήταν εντυπωσιακός ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 23/26 (86%).

Στα πρώτα 2 sets όλα λειτούργησαν άψογα για τον Ισπανό. Τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο set ο Ναδάλ “χτύπησε” στην αρχή το service του Χατσάνοφ, βρίσκοντας γρήγορα break. Η διαφορά ανάμεσα στα 2 set ήταν ότι στο 2ο ο Ισπανός βρήκε ένα ακόμη (4-1) κάνοντας το έργο του ακόμα πιο εύκολο παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στα sets (2-0).

Στο 3ο ήρθε η απάντηση του Χατσάνοφ, ο οποίος πάτησε πάνω στο μοναδικό του break στο παιχνίδι, με τον Ναδάλ να μη βρίσκει πρώτο service και τον Ρώσο να παίρνει προβάδισμα με 3-1 και λίγο αργότερα με 4-1, αφού πρώτα κατάφερε να σβήσει 3 break-points του Ναδάλ.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο 35χρονος Ισπανός αμέσως μετά κρατώντας το service του (4-2) με τον Χατσάνοφ από εκεί και πέρα να βρίσκει εύκολους πόντους στο service του κλείνοντας το set και μειώνοντας σε 2-1.

Το 4ο set είχε παρόμοια εκκίνηση με τα πρώτα 2 με τον Ναδάλ να βρίσκει νωρίς break (2-0) μετά από δύο εκπληκτικούς πόντους που προήλθαν από αδιανόητες άμυνες.

Ο Ισπανός κατέκτησε και 3ο σερί game (3-0) με τη νίκη να γέρνει προς το μέρος του, κάτι που σφραγίστηκε και με το νέο break που βρήκε στο 6ο game (5-1)

Το service του Ναδάλ άρχισε να λειτουργεί και πάλι (13/13 στο 1ο service), τα λάθη περιορίστηκαν (5) και ο Νο6 του ταμπλό πανηγύρισε την 3η νίκη στο φετινό Australian Open, αλλά και την 8η σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στον Χατσάνοφ.

Πηγή: Tennis24.gr.

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ