AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ο εμπνευσμένος Μαναρινό στον δρόμο του Ναδάλ

Ο Αντριάν Μαναρινό σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Ασλάν Καράτσεφ για τον 3ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
Ο Αντριάν Μαναρινό σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Ασλάν Καράτσεφ για τον 3ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 © 2022 SIMON BAKER/ASSOCIATED PRESS

Ο Αντριάν Μαναρινό απέκλεισε τον Άσλαν Καράτσεφ και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open, δίνοντας ένα μεγάλο ραντεβού με τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Αντριάν Μαναρινό συνεχίζει την ονειρεμένη πορεία του στη Μελβούρνη! Ο 33χρονος Γάλλος, μετά τους Τζέιμς Ντάκγουορθ (Νο49) και Χούμπερτ Χουρκάτς (Νο11), απέκλεισε και τον περυσινό ημιφιναλίστ της διοργάνωσης, Άσλαν Καράτσεφ (Νο15) και προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα του, σε 4ο γύρο Grand Slam τουρνουά.

Μετά από απίθανο ματς, που διήρκεσε 4 ώρες και 39 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 02:33 τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μελβούρνη, ο Μαναρινό επικράτησε στα τέσσερα sets του Ρώσου αντιπάλου του, με 7-6(4), 6-7(4), 7-5, 6-4 "σφραγίζοντας" το ραντεβού του με τον Ράφαελ Ναδάλ στην επόμενη φάση του Αυστραλιανού Όπεν.

Αυτήν θα είναι η παρθενική παρουσία του Μαναρινό στους 16 του Major της Αυστραλίας, εξαργυρώνοντας τις μέχρι στιγμής τρομερές εμφανίσεις του στη χώρα των καγκουρό.

Χρειάστηκε να φτάσει στα όριά του για να κερδίσει τον Καράτσεφ, όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα για να το πράξει.

Παραδίδοντας masterclass στο παιχνίδι από τη βασική γραμμή, μιας και έκανε μόλις 22(!) αβίαστα λάθη σε ματς 342 πόντων, ο Γάλλος έστειλε στα σκοινιά τον 28χρονο Ρώσο, που παρά τους 77 winners του, δεν κατάφερε να κερδίσει περισσότερα από ένα set.

Αν και προηγήθηκε δυο φορές με break στο 3ο κομμάτι του αγώνα, ο Καράτσεφ κρίθηκε ανεπαρκής στα τεστ που του έβαλε ο Μαναρινό, με τον Γάλλο να επιστρέφει από 1-3 και 2-4 πίσω, για να κερδίσει τρία σερί games από το 4-5 και έπειτα (7-5), και να κάνει το 2-1 υπέρ του.

Στο 4ο set ο Καράτσεφ το προσπάθησε, πίεσε τον αντίπαλό του, όμως δεν βρήκε ποτέ το break (0/3) που θα τον έβαζε ξανά στην διεκδίκηση της νίκης.

Με 5/24 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 33χρονος Γάλλος, Νο69 της παγκόσμιας κατάταξης. Με 86 αβίαστα λάθη αποχαιρέτησε τη Μελβούρνη ο Άσλαν Καράτσεφ.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ