AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Η Σβιόντεκ προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά από ματς θρίλερ με την Κανέπι

Η Ίγκα Σβιόντεκ στο Australian Open
Η Ίγκα Σβιόντεκ στο Australian Open 2022 HAMISH BLAIR / AP PHOTO

Για περίπου τρεις ώρες η Σβιόντεκ με την Κανέπι έδιναν μεγάλη μάχη με την Πολωνή να επικρατεί τελικά 2-1 σετ και να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

Ένα τρομερό ματς από πλευράς διακύμανσης του σκορ προσέφεραν στους φίλους του τένις η Ίγκα Σβιόντετ (Νο7) και η Κάια Κανέπι (Νο115). Τελικά εκείνη που χαμογέλασε ήταν η Πολωνή η οποία επικράτησε 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open.

Από την αρχή ο αγώνας ήταν ντέρμπι με την Κανέπι να επιβεβαιώνει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η Εσθονή έβαλε δύσκολα στο Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης και αφού έσβησε τέσσερα break points της κατάφερε τελικά να σπάσει εκείνη το σερβίς της αντιπάλου της και να προηγηθεί με 4-3.

Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί 5-3 και θα μπορούσε να είχε κλείσει το σετ στο επόμενο game, αλλά η Σβιόντεκ έσβησε τα τέσσερα set points της αντιπάλου της. Τελικά, η Κανέπι τα κατάφερε στο επόμενο game για να προηγηθεί με 6-4.

Στο δεύτερο σετ είχαμε ακόμα μεγαλύτερη μάχη. Η Εσθονή άρχισε με break, για να απαντήσει η Σβιόντεκ κερδίζοντας τα επόμενα τέσσερα games κάνοντας δύο break. Η Κανέπι δεν τα παράτησε, έφερε το σετ στα ίσα και το οδήγησε στο τάι μπρέικ. Εκεί η Πολωνή ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε το σετ στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ.

Έχοντας πια καλύτερη ψυχολογία η Σβιόντεκ άρχισε το τρίτο σετ με break. Η Εσθονή έμοιασε να μένει από δυνάμεις και παρά το γεγονός ότι πάλεψε να ξαναμπεί στο ματς τελικά το Νο 7 της Παγκόσμιας κατάταξης πήρε και το τρίτο σετ με 6-3 και θα αντιμετωπίσει την Κόλινς στο δεύτερο ημιτελικό.

TAGS AUSTRALIAN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ