AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Επικός Μάρεϊ, νίκη μετά από 5 χρόνια στη Μελβούρνη

Ο Άντι Μάρεϊ στο Australian Open
Ο Άντι Μάρεϊ στο Australian Open 2022 ANDY BROWNBILL / AP PHOTO

Ο Άντι Μάρεϊ χρειάστηκε 3 ώρες και 52 λεπτά για να λυγίσει τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι με 3-2 σετ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του Australian Open, αλλά και την πρώτη νίκη του στο τουρνουά μετά από το 2017.

Ο Άντι Μάρεϊ (Νο113) χρειάστηκε 3 ώρες και 52 λεπτά για να λυγίσει τον εξαιρετικό Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο21) με 6-1, 3-6, 6-4, 6-7(5), 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του Australian Open, αλλά και την πρώτη νίκη του στο τουρνουά μετά από το 2017.

Οι Μάρεϊ και Μπασιλασβίλι, οι οποίοι είχαν αναμετρηθεί και πριν από λίγες ημέρες στο Sydney Tennis Classic, με τον Βρετανό να κερδίσει με μια μεγάλη ανατροπή, προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα στους θεατές του John Cain Arena, ειδικά στο 5ο set με τον Γεωργιανό να προσπαθεί να βρίσκεται πίσω με 4-2 να “σβήνει” το ένα break-point μετά το άλλο, αλλά τον Μάρεϊ να φτάνει στη νίκη.

Ο πρώην Νο1 του κόσμου και 5 φορές φιναλίστ στη Μελβούρνη, σημείωσε την 49η νίκη του στη διοργάνωση τελειώνοντας την αναμέτρηση με 13 άσους, 25 winners και 46 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 9/19 break-points.

Από την πλευρά του ο Μπασιλασβίλι, που μετά από το ATP Cup, δείχνει να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του, προσπάθησε να γίνει επιθετικός φτάνοντας μάλιστα τους 69 winners, ωστόσο από την άλλη δεν μπόρεσε να αποφύγει τα πολλά λάθη ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 99, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 6 από τις συνολικά 10 ευκαιρίες για break.

Τελευταία νίκη του Μάρεϊ στο Australian Open ήταν το 2017 στον 3ο γύρο απέναντι στον Αμερικανό, Σαμ Κουέρι, για να ακολουθήσει η ήττα από τον Μίσα Ζβέρεφ, αλλά μια ακόμη το 2019 στον 1ο γύρο από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Επόμενος αντίπαλος για τον Άντι Μάρεϊ θα είναι ο προερχόμενος από τα προκριματικά Ιάπωνας και Νο120 του κόσμου, Ταρό Ντάνιελ, ο οποίος επικράτησε του επίσης προερχόμενου από τα προκριματικά Χιλιανού Τόμας Μπάριος Βέρα με 7-6(5), 6-1, 6-1.

Δύσκολα ο Αλιασίμ

Ο Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ βρέθηκε ένα set μακριά από τον πρόωρο αποκλεισμό από το Australian Open κόντρα στον εξαιρετικό Φιλανδό και Νο90 του κόσμου, Εμίλ Ρουσοβουόρι, τον οποίον λύγισε στα 5 sets με 6-4, 0-6, 3-6, 6-3, 6-4 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Ο Καναδός και Νο9 του ταμπλό, κατάφερε να συνέλθει μετά από το εκπληκτικό “κρεσέντο” του Φινλανδού στο 2ο και 3ο set, απαντώντας με δύο break στο 4ο και 5ο.

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα του Αλιασίμ ήταν η αναποτελεσματικότητα που είχε στις ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 4/17 break-points, αλλά και 52 αβίαστα λάθη.

Αυτή ήταν η 4η νίκη καριέρας του Καναδού στο Australian Open, μετά από τις μαζεμένες τρεις που είχε κάνει το 2021 (4ος γύρος) και πλέον στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα που κέρδισε τον Αυστραλό Άλεξ Μπολτ με 6-3, 6-3, 6-4.

Πηγή: tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ