ΤΕΝΙΣ

Αποθέωση για τον "βασιλιά" Ναδάλ

Αποθέωση για τον "βασιλιά" Ναδάλ

Λίγο μετά την κατάκτηση του 8ου Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του, ο Ράφα Ναδάλ αποθεώθηκε από τον ποδοσφαιρικό και τον μπασκετικό κόσμο. Δείτε τι έγραψαν στο Twitter τους οι Ινιέστα, Γκασόλ και Ρούντι Φερνάντεθ.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν συνάντησε αντίσταση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός απέναντι στον συμπατριώτη του Νταβίδ Φερέρ, επιβλήθηκε με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3) και πανηγύρισε τον 8ο τίτλου του στη χωμάτινη επιφάνεια του φημισμένου Ρολάν Γκαρός.

Με αυτό το τρόπαιο, ο Ισπανός τενίστας έφτασε τις 12 συνολικά κατακτήσεις μεγάλων τροπαίων ενώ έγινε ο πρώτος τενίστας (στην εποχή του επαγγελματικού τένις) που κατακτάει οκτώ φορές το ίδιο Grand Slam.

Όπως ήταν φυσικό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν... φωτιά από θαυμαστές του, με μερικούς από αυτούς να προέρχονται από τον αθλητικό κόσμο, όπως για παράδειγμα οι Αντρές Ινιέστα, Ρούντι Φερνάντεθ, Πάου Γκασόλ (παρακολούθησε διά ζώσης τον τελικό), Χάβι Μαρτίνεθ, Γκάρι Λίνεκερ, Γιουσέιν Μπολτ (του παρέδωσε το τρόπαιο του νικητή) και Ντιρκ Νοβίτσκι.

Έγραψαν για τον (νέο) θρίαμβο του Ναδάλ:

Αντρές Ινιέστα: "Πολλά συγχαρητήρια για το 8ο σου Ράφα! Και συγχαρητήρια επίσης στον Φερέρ που είναι ένας από τους μεγάλους τενίστες και που το απέδειξε ξανά..."

Ρούντι Φερνάντεθ: "Συγχαρητήρια Ραφαέλ Ναδάλ που συνεχίζεις να γράφεις ιστορία στον κόσμο του αθλητισμού".

Πάου Γκασόλ: "Μεγάλε Ράφα!! Απλά ο κορυφαίος".

Χάβι Μαρτίνεθ: "Συγχαρητήρια στον Ραφαέλ Ναδάλ για το μεγάλο παιχνίδι που έκανε σήμερα, ήταν για 10!! Συγχαρητήρια επίσης στον Φερέρ που έφτασε στον πρώτο του τελικό".

Γκάρι Λίνεκερ: "Ο Ράφα Ναδάλ βασιλιάς στο Παρίσι".

Γιουσέιν Μπολτ: "8 φορές νικητής στο Ρολάν Γκαρός. Εκπληκτικός Ραφαέλ Ναδάλ".

Ντιρκ Νοβίτσκι: "Συγχαρητήρια στον Ράφα. Οκτώ γαλλικούς τίτλους; Απίστευτο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ