DAVIS CUP

Απόστολος Τσιτσιπάς: "Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους της Θεσσαλίας"

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του Davis Cup
Ο Απόστολος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του Davis Cup INTIME SPORTS

Ο αρχηγός της αποστολής της Εθνικής στο Davis Cup, Απόστολος Τσιτσιπάς, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στους πληγέντες της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel, τονίζοντας ότι η σκέψη όλων βρίσκεται μαζί τους,.

Το διήμερο 16-17/9 θα διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο το Davis Cup, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τη Σλοβακία.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Απόστολος Τσιτσιπάς, μίλησε στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14/9) για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Ελλάδα, τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και για την ίδρυση ενός Εθνικού Κέντρου Αντισφαίρισης.

“Με τη σειρά μου, να καλωσορίσω όλους τους δημοσιογράφους, τους ανθρώπους από τα media που θα καλύψουν αυτή την όμορφη διοργάνωση. Επίσης, να καλωσορίσω και όλους τους επισήμους, τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Όπως είπε και ο κ. Ζαννιάς, έχουμε την υποχρέωση να διεξάγουμε κανονικά τη διοργάνωση στην Ελλάδα εναντίον της Σλοβακίας, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Η σκέψη μας είναι εκεί, νιώθουμε συμπόνια γι’ αυτούς τους ανθρώπους, και όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουν να αγωνιστούν στο tie όσο πιο ταπεινά. Θέλω επίσης να πω και για τη Σλοβακία δύο λόγια, καλωσορίζοντας μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες στην Ευρώπη.

Έχουν ίσως τη πιο δεμένη και σταθερή ομάδα στις διοργανώσεις του Davis Cup, με παίκτες υψηλού επιπέδου. Θέλουμε να τους ευχηθούμε καλή τύχη, και να διεξαχθεί μία εντυπωσιακή διοργάνωση, να ναι όμορφοι οι αγώνες με τη συμμετοχή όλων των παικτών.

Η προσέλευση του κόσμου, όπως είπατε και εσείς, ήταν μεγάλη και τίμησε τη διοργάνωση στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως θα γίνει και τώρα. Το τένις έχει γίνει ένα πολύ δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, και σιγά σιγά αποκτούμε και την κουλτούρα του, με την πολιτεία να κάνει τα σωστά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, κι η Ομοσπονδία δουλεύει σκληρά και συγχρονίζεται το ίδιο. Όσον αφορά το Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης νομίζω ότι κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες να υλοποιηθεί μία τέτοια πρωτοβουλία, πλέον είναι πιο ώριμες οι συνθήκες αν και δεν είναι τόσο απλό.

Δεν είναι απλό γιατί χρειαζόμαστε στήριξη πέρα από την πολιτεία. Χρειαζόμαστε χορηγούς, γιατί το τένις είναι ένα απαιτητικό άθλημα. Χρειάζονται μεγάλοι οικονομικοί πόροι, για να στηρίζονται σωστά οι αθλητές. Νομίζω ότι οι χορηγοί είναι έτοιμοι πια, γνωρίζουν τις απαιτήσεις. Με την προβολή του αθλήματος τώρα, είναι ιδανικές οι συνθήκες να γίνει σύντομα κάτι τέτοιο".

Σχετικά με την απουσία του Στέφανου Σακελλαρίδη: "Επειδή αυτό το θέμα το έχω αναλάβει προσωπικά, όπως έχω κάνει μ' όλους τους αθλητές, να τους καλέσω εγώ στην Εθνική ομάδα.

Έκανα αρκετές συνομιλίες με την οικογένεια του κ. Σακελλαρίδη, τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό του πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς ο Στέφανος Σακελλαρίδης τώρα είναι σε αγωνιστικές δραστηριότητες στην Ασία.

Είχε κανονίσει αγώνες εκεί, και προφανώς επειδή πάει καλά στα τουρνουά που αγωνίζεται, αποφάσισε να παρατείνει την αγωνιστική του δραστηριότητα στην Κίνα, δε θα έχει προφανώς τώρα την ευκαιρία να παίξει στους αγώνες της Εθνικής.

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε μία αγωνιστική άνοδο ο Στέφανος, δε μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για τίποτα. Ήταν μία απόφαση προσωπική. Είναι σε μία αρκετά μικρή ηλικία, είναι σχεδόν 19 ετών, οπότε σεβόμαστε την απόφασή του, του ευχόμαστε τα καλύτερα και σε ένα μελλοντικό Davis Cup θα είναι κοντά μας πιστεύω".

Για την επανένωση με τα παιδιά του μετά το US Open είπε: "Είναι όμορφο να συναντάς πάλι τα παιδιά σου στην ομάδα του Davis Cup. Μετά από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι στην Αμερική και να βλέπεις ότι τα παιδιά σου προχωράνε και μπορούν να σταθούν μόνα τους με κάνει να νιώθω μεγάλη περηφάνια και σίγουρα θα παλέψουμε μαζί εδώ για να πετύχουμε τον σκοπό μας.

Νομίζω είναι όλα καλά, όλα βαίνουν καλώς και θα είμαστε έτοιμοι να χαρούμε αυτές τις στιγμές. Θα έλεγα ότι η ψυχή μου ήταν κοντά τους και στο US Open. Βιολογικά δεν ήμουν εκεί, αλλά ήταν η αγάπη μου εκεί και αυτό έφτανε".

TAGS DAVIS CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ