ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Άντι Μάρεϊ για Τζόκοβιτς: "Δεν θα κλωτσήσω τον Νόβακ ενώ βρίσκεται κάτω"

Ο Άντι Μάρεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Άντι Μάρεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 PATRICK SEMANSKY/ AP PHOTO

Ο Άντι Μάρεϊ ρωτήθηκε για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, και ξεκαθάρισε πως τα όσα συμβαίνουν δεν κάνουν καλό στο τένις και στο Australian Open, αλλά αρνήθηκε να ασκήσει κριτική στον Σέρβο τενίστα τη στιγμή που εκείνος λιθοβολείται από πάσα κατεύθυνση.

Ο Άντι Μάρεϊ (Νο 135) εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του Σίδνεϊ αφού επικράτησε 2-1 σετ επί του Ράιλι Οπέλκα και όπως ήταν αναμενόμενο μετά το φινάλε του αγώνα ρωτήθηκε για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς (Ν01 στον κόσμο), ο οποίος την Παρασκευή (14/1) απελάθηκε εκ νέου από την Αυστραλία έπειτα από απόφαση του Υπουργού μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ.

Ωστόσο, ο Σκωτσέζος τενίστας αρνήθηκε να τοποθετηθεί και να ασκήσει κριτική στον Τζόκοβιτς υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θα κάτσω εδώ και θα αρχίσω να κλωτσάω τον Νόβακ, ενώ είναι κάτω. Είναι λυπηρό που έχει καταλήξει σε μια τέτοια κατάσταση, και ποιος ξέρει; Δεν ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Δεν ξέρω ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, αν μπορεί να κάνει έκκληση γι' αυτό και πόσος χρόνος χρειάζεται, αν μπορεί ακόμα να προπονείται. Θέλω προφανώς να επιλυθεί η όλη κατάσταση. Νομίζω ότι θα ήταν καλό για όλους αν συνέβαινε.

Απλώς φαίνεται ότι έχει διαρκέσει πολύ καιρό τώρα και δεν είναι καλό για το τένις, ούτε για το Australian Open, ούτε για τον Νόβακ".

Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή (14/1) η ακροαματική διαδικασία. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει προσωρινά στην Αυστραλία και σήμερα δεν θα πάει στο ξενοδοχείο προσφύγων. Το πρωί στις 8 (ώρα Αυστραλίας) θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του γραφείου προσφύγων όπου και θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα του.

Όλα δείχνουν ότι την Κυριακή (16/1) θα έχουμε νέα ακροαματική διαδικασία στην οποία και θα παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ