ΤΕΝΙΣ

Άνοδος στο Νο95 για Παγδατή

παγδατης

Ο Μάρκος Παγδατής ανέβηκε από την 101η θέση στην 95η της παγκόσμιας κατάταξης, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε φόρμα

Καμία μεταβολή δεν υπάρχει στις πρώτες 6 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ναδάλ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 15.390 βαθμούς, έχοντας ξεφύγει από τον δεύτερο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να… πιάσει τον Ισπανό με τους 10.760 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος “καταδιώκει” τον Φέντερερ με τους 9.520 βαθμούς, καθώς έχει μειώσει κατά πολύ τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ελβετό.



Ο Άντι Μάρεϊ από την μεριά του, με τις εώς τώρα εμφανίσεις του και τους 8.950 βαθμούς που έχει μαζέψει, δείχνει ικανός να περάσει μέχρι το τέλος της σεζόν τόσο τον Τζόκοβιτς, όσο και τον Φέντερερ.



Ο Ντελ Πότρο παρέμεινε πέμπτος, ενώ από κοντά ακολουθεί και ο Ρόντικ, με τον Βερντάσκο και τον Νταβιντένκο να εκμεταλλεύονται τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις του Σιμόν και να κερδίζουν από μία θέση, με τον Γάλλο να πέφτει κατά δύο θέσεις και να βρίσκεται πλέον στο Νο9, μία θέση ψηλότερα από τον συμπατριώτη του Μονφίς που κλείνει την πρώτη δεκάδα.



Εν τω μεταξύ, ο Μάρκος Παγδατής επέστρεψε στους κορυφαίους 100 τενίστες του κόσμου, καθώς ο Κύπριος είχε άνοδο έξι θέσεων και από το Νο101 ανέβηκε στο Νο95 με 860 βαθμούς.



Οι 10 πρώτοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης και η θέση τους την προηγούμενη εβδομάδα:



1. (1) Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 15.390 βαθμοί

2. (2) Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 10.760

3. (3) Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 9.520

4. (4) Αντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) 8.950

5. (5) Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 4.580

6. (6) Αντι Ρόντικ (ΗΠΑ) 4.340

7. (8) Φερνάντο Βερντάσκο (Ισπανία) 3.790

8. (9) Νικολάι Νταβινένκο (Ρωσία) 3.675

9. (7) Σιμόν Ζιλ (Γαλλία) 3.670

10. (10) Γκαέλ Μονφίς (Γαλλία) 3.460




95. (101) Μάρκος Παγδατής (Κύπρος) 860

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ